Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Paraczky László

Téli kézműves tábor Szenttamáson

2022.01.09
10:28
2022.01.09
16:09
Forrás
Pannon RTV
Az általános iskolás korú gyerekek régi mesterségekkel ismerkedhettek meg a négy nap alatt. A tábor 24. alkalommal valósult meg a Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja szervezésében.

A téli tábor ideje alatt a gyerekek régi, de számukra még ismeretlen technikákkal ismerkedtek, és készítettek nekik tetsző dolgokat.

Horváth Fanni: „Nekem legjobban tetszett a gyöngyfűzés, mert szeretem a karkötőket, meg a nyakláncokat.”

Gál Emese: „Nekem a kosárfonás tetszett a legjobban, mert kételkedtek bennem, hogy én azt meg tudnám csinálni, hogy nem lehet annyira erős kezem, és végül sikerült.”

Pannon RTV/Paraczky László

A klub tagjai és helyi oktatók foglalkoztak a gyerekekkel. A tábort úgy szervezték meg, hogy minden nap legyen egy főfoglalkozás és több mellékfoglalkozás. Varnyú Kristóf, oktató: „Mellékfoglalkozások: a papírkosárfonás, a kosárfonás, a varrás, a hímzés, a kötés. A főfoglalkozások: az első nap volt a bútorfestés, második nap volt a mézeskalácssütés, harmadik nap volt a nemezelés és negyedik nap a gyöngyfűzés a fő témánk.”

A gyerekek szívesen járnak vissza a táborba, a napi négyórás foglalkozásokra. Robotka Angéla, elnök, Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja, Szenttamás: „Az idén azzal bővültünk, hogy bútorfestés-technikát is alkalmaztunk. Ez az ötlet Varnyú Kristófé volt. Örülök neki, hogy a helybéli fiatalok is napról napra, évről évre tudnak valamit újat, és elsajátítanak itt valamit a táborban, vagy bizonyos táborokban, ahova ők eljárnak, és ezáltal aztán oktatókká tudnak válni.”

Az idei tábor a magyar kormány és a Vöröskereszt szenttamási szervezetének támogatásával valósult meg.

Szenttamás
kézműves tábor
kézművesség
gyerekek
Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű