Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

Téli szünidei játszóház Magyarkanizsán

2022.01.11
12:42
2022.01.11
16:34
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 80 gyerek részvételével zajlik a téli szünidei játszóház a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

A főleg alsó osztályosokból álló csoportok öt napon keresztül vehettek részt különböző foglalkozásokon. Kézműveskedhetnek, mozizhatnak, izgalmas társasjátékban vehetnek részt a gyerekek, de a bábkészítést is elsajátíthatják.

Pannon RTV/ Molnár Ádám

A téli szünet utolsó hetében már hagyományosan gyerekzsivajtól hangos a magyarkanizsai József Attila Könyvár. Idén már 30. alkalommal szervezték meg a téli szünidei játszóházat a helyi kisiskolások számára. Az öt nap alatt megannyi foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek.

Csonka Balázs, résztvevő: „Fejleszti a kreativitást és sokan lehet itt játszani, izgalmas. Ember méretű társasjátékon játszottunk, ahol meg kellett adni a jó választ, és ha jó volt, akkor léphettünk.”

Pannon RTV/ Molnár Ádám

A rendezvény központi témája idén az erdő, így a foglalkozások is e köré épülnek.

Jaksi Hanna, résztvevő: „Bábokat csináltunk, játszottunk. Nekem a legjobban a mai tetszett, amikor társasjátékot játszottunk.”

Pannon RTV/ Molnár Ádám

A játszóház elsődleges célja, hogy a gyerekek együtt legyenek, jól érezzék magukat és közben játékosan tanuljanak a szünet utolsó napjaiban.

Vörös Anna, könyvtáros, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Ami állandó és minden nap ismétlődik az a filmvetítés és a báb előadásra való készület. Egyébként pedig minden nap van egy kézműves foglalkozás és az mellé társul még egy csapatépítő játék vagy pedig egy kicsit tudományosabb alapon nyúlnak hozzá mondjuk az erdő témájához, lesz egy ilyen foglalkozás is.”

Pannon RTV/ Molnár Ádám

Öt napon keresztül négy helyszínen négy csoportvezető foglalkozik a gyerekekkel. Aki kedvet kapott a tartalmas foglalkozásokhoz, még ellátogathat a magyarkanizsai könyvtárba az elkövetkező napokban is.

téli szünidő
játszóház
Magyarkanizsa

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.