Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Téli varázslat Temerinben

2021.12.25
10:55
2021.12.25
16:25
Forrás
Pannon RTV
Temerinben egy 300 négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya is várja a kicsiket és a nagyokat is egyaránt. Emellett gazdag szórakoztató, kulturális programok is várják a Téli varázslat rendezvénysorozatra látogatókat.

Előadások, műhelymunkák, Télapóvárás, koncertek - a temerinieknek és vendégeiknek volt miből válogatniuk a hét folyamán. A hétvégén pedig a délelőtti órákban a kezdők is megtehetik első lépéseiket a jégen.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Temerinben első alkalommal van szabadtéri jégpálya, így a lakosság helyben is élvezheti a korcsolyázás örömeit. A következő hónapban újabb három alkalom áll a majd a kezdők rendelkezésére.

Tadić Viktor, Temerin: „Tetszett a korcsolyázás, de még soha előtte nem voltam jégen. Szeretnék még korcsolyázni, és a napokban is szeretnék jönni. Tetszik az, hogy elég gyorsan lehet menni, és könnyen meg lehet tanulni.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Minden nap nagy a látogatottsága a programok valamelyikének. A helyiek örülnek, hogy új tartalmakkal gazdagodott a község szabadidős kínálata.

Francia Banjac Krisztina, Temerin: „Nekem nagyon tetszik, mert azt gondolom, hogy nagyon régóta nem volt már semmi Temerinben. Végre történik itt valami, és az embereknek van okuk és kedvük is, hogy kijöjjenek a központba, együtt legyenek, kicsit barátkozzanak. Látható a gyerekeken is a jókedv, és a gyerekek is nagyon élvezik a korcsolyázást.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Elsősorban a gyerekek vannak a rendezvények középpontjában, de a felnőtteket is várja majd például borkóstoló, valamint esténként téli finomságok az élő zene mellett.

Marina Injac, igazgató, Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete: „A program igen változatos az egy hónap folyamán. Lesznek műhelymunkák a gyerekek számára, mint például díszek készítése, LEGO kockák összerakása, sőt még festés is, amit minden hétvégén a Művelődési Központban tartanak.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Már több mint másfél évtizede főz finom halászlét a helyi Kárász sporthorgász egyesület, amit szét is osztanak a lakosság körében. A jótékonysági akciót az önkormányzat is támogatja.

Pásztor Róbert, elnök, KKT, Temerin: „Hagyomány a karácsony böjti halászléfőzés és -osztás a temerini lakosok számára. Ingyenes halászlé. Ez a 18. év, de már a 35. alkalom, mert január 6-án is, az ortodox karácsony böjtjén is ugyanúgy van halászlé.”

A január 20-ig tartó rendezvénysorozatot Temerin Község Önkormányzata, Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete és a Lukijan Mušicki Művelődési Központ szervezésében valósul meg.

Temerin
téli varázslat
karácsony
Pásztor Róbert
halászlé

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű