Ugrás a tartalomra
Pixabay/TheDigitalArtist

Teljes holdfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi

2022.05.12
18:33
Forrás
elobolygonk.hu
Május 16-án, hétfő hajnalban teljes holdfogyatkozás lesz, amit itthonról is megfigyelhetünk napkelte előtt, részleges holdfogyatkozásként a látóhatáron.

A folyamat itteni idő szerint hajnali 4:28-kor kezdődik majd. A teljes folyamat a NASA honlapjáról követhető majd élőben. A részleges holdfogyatkozás 4:27-kor kezdődik, az égitest ekkor már csak alig 6 fokkal lesz a délnyugati látóhatár fölött. Így ezúttal egy sok körülménnyel nehezített, de annál egzotikusabb jelenségnek lehetünk szemtanúi.

holdfogyatkozás
tudomány

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű