Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Temerinben is farsangi mulatságot tartottak

2022.02.27
21:07
Forrás
Pannon RTV
Minden évben a hamvazószerda előtti hétvégén szervezik meg a nagyböjt előtti utolsó farsangi mulatozást. A több száz résztvevő vidám hangulatban, fúvószenekar kíséretében búcsúztatta a telet.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Zenével, énekkel űzték a telet Temerinben mesebeli lények, szuperhősök és a fantázia tarkábbnál tarkább szüleményei. Drobina Márk: „Azért öltöztem medúzának, mert szeretem az óceánt. Ez plumo, egy japán faj.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A gyerekek mellett a felnőttek is örömmel vonultak a menetben, vagy szemlélték a hangos és színes tömeget. Petro Ildikó: „Nagyon örülök neki, hogy ilyen sokan vannak, nem csak fiatalok, nem csak gyerekek, hanem idősebbek, a szülők, a felnőttek is be vannak öltözve. Ahogy láttam, egész hosszú volt a menet is, így hát itt vagyunk, örülünk.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A felvonulás élén egy busó is haladt, hangosan kerepelve. Kókai Katalin: „A busónak a szerepe a télnek az elűzése, és ezt minden évben megünnepeljük, mert a telet senki sem szereti, és akkor örömmel elűzzük.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Több mint húsz éve tartanak farsangi felvonulást Temerinben. Idén az Első Helyi Közösség és civil egyesületek szervezésében valósult meg. Varga Flórián, elnök, Szirmai Károly MME, Temerin: „Utolsó hétvégén, utolsó vasárnap a farsang vége, és az a cél, hogy még mindenki kimulassa magát, jó érezze magát, meg hogy elzavarjuk a telet, meg a járványt, a vírust és az egyéb rossz szellemeket, amik vannak sajnos mostanában.”

A rendezvény ügyességi játékokkal és a már hagyományosnak számító bőgőtemetéssel fejeződött.

farsang
Temerin
felvonulás
Varga Flórián

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.