Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Temerinben koncertezett a Szóljon hát a nóta együttes

2018-09-30
11:21
2018-09-30
17:24
Forrás
Pannon RTV
A cigánymuzsika mellett jól ismert operett-részletek és Dankó Pista nótái is felcsendültek.
Pannon RTV/Juhász Géza

Szabó Dékány Zsófia és Morvai Melinda énekesnő közreműködésével fergeteges hangulatot teremtettek a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben.

Pannon RTV/Juhász Géza

Sziveri Béla, az egyesület tagja elmondta, szinte heti rendszerességgel sikerül megtölteni a színháztermet egy-egy előadásra. Az egyesület működéséhez az MNT is hozzájárul.

Sziveri Béla, tag, Szirmai Károly MME, Temerin: „A temerini közönség nagyon hálás közönség, és vevő az ilyen összejövetelekre, estekre, úgyhogy itt nagyobb probléma sosem merül fel, hogy a színházat megtöltsük.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A koncert előtt bemutatkozott a Magyar Összefogás két temerini jelöltje is.

Losoncz Dávid, jelölt, Magyar Összefogás: „Nekünk kell dolgozni azért, hogy ez a színpad és minden hasonló színpad, tér és hely megmaradjon és fejlődjön. A jövő generációnak ugyanolyan élmény legyen, mint amilyen élmény most. A Magyar Nemzeti Tanácsnak az a dolga, hogy a fiatalok mellé álljon, azért, hogy azok versenyképesek maradjanak, és csak így lehet a Vajdaságban a jövőnk magyar.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Ternovácz István jelölt a gazdaságélénkítő program fontosságát taglalta.

Ternovácz István, jelölt, Magyar Összefogás: „Azt látom, hogy Vajdaság-szerte, egyrészt a Prosperitati Alapítványon keresztül, másrészt a Magyar Nemzeti Tanácson keresztül olyan beruházás-sorozat folyik mindenfelé, forgok a terepen Bezdántól Versecig, Majdán-Rábétól Maradékig, azt látom épülnek-szépülnek templomaink, művelődési házaink. A közelmúltban láttam a felújított kegyhelyet Doroszlón. Örül a lelkem, jó érzés ma magyarnak lenni, és hozzá kell járulni ahhoz, hogy ez az építkezés tovább folytatódjon, ezért vállaltam a jelölést.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A hangulatos nótaesten jelen volt Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője is.

Temerin
Sziveri Béla
Losoncz Dávid
Ternovácz István
Magyar Összefogás

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.