Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/fjaka

A tengerifű segíthet a műanyag elleni küzdelemben

2021.01.23
11:11
Forrás
elobolygonk.hu
Egy új tanulmány szerint évente csaknem 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerből a sekélyvízi tengerifüvekből képződő „labdácskák”.

Mindezt úgy, hogy műanyagszemét megtapad a tengerifű-maradványokban, majd partra sodródva végül kikerül a tengeri környezetből.

Ezek a növények egyébként a kulcsszerepet játszanak a vízminőség javításában, elnyelik a szén-dioxidot, és több száz halfajnak biztosítanak menedéket. Akadályozzák a part menti eróziót, a pusztító hullámok hatását is csökkentik.

tengerifű
természetvédelem
tenger
műanyag

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.