Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Természetjárás, látnivalókkal Horgos környékén

2021-01-23
13:13
2021-01-23
16:55
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 70 résztvevővel indult útjára az a gyalogtúra, amelyen a Horgos környéki látványosságokat tekintették meg a résztvevők. Vajdaság több településéről is érkeztek érdeklődök. A túrát a magyarkanizsai Természetjáró Egyesület szervezte.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Már reggel 10 óra előtt szép számban gyülekeztek a túrázni vágyók a horgosi Művelődési Ház előtt, köztük a fiatal, magyarkanizsai Losonci Bence is, aki már gyakorlott túrázó.

„Három éves korom óta túrázok és nagyrészt martonosi túrákon voltam, meg több gyalogtúrán, Fruška gorán meg ilyesmi, meg sok nyári biciklitúrán.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai Bata Rózsának a mindennapi életéhez tartozik a mozgás és szinte az összes túrán részt vesz, amit a helyi Természetjáró Egyesület szervez.

„Én Horgos környékét nem nagyon ismerem, tehát kimondottan vonzóak ezek a kastélyok és a villáknak a megnézése számomra, mivel tudom, hogy van, de úgy konkrétan még nem fedeztem fel magamnak ezeket a dolgokat, úgyhogy érdeklődéssel várom, hogy mi vár rám.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A gyalogosok elsőként megtekintették a helyi vasútállomást, majd több villához is ellátogattak, többek között az Órás villához is.

Berényi Miklós, túravezető, Horgos: „Lemegyünk később a Kamarás erdőbe, az egy védett terület, valamikor nagyon szép volt, ma sajnos elhanyagolt állapotban van, utána megnézünk egy Reök sírhelyt, lemegyünk a Holt-Tiszára és utána keresztülvágunk Martonos alatt, Horgos egy másik részére és visszafelé jövünk a Kárász-kastélyhoz, a katolikus templomhoz, utána a pravoszláv templom és itt ér véget a túra.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület tagjai évről évre tartalmas programokkal, túrákkal készülnek a természet szerelmeseinek. Az idei évre is több tervük van.

Szarvas Klaudia, az egyesület tagja: „Egy nagyobb szabású projekt van alakulóban, ez az 5 ország 1 folyó elnevezésű és gyakorlatilag a Tisza folyónak az állapotfelmérése lesz nekünk a szerbiai szakaszon, tehát hogy a víznek a szennyezettsége műanyag palackokkal milyen mértékű.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A szombati túrán több mint 16 kilométeres távot teljesítettek a résztvevők.

Horgos
Természetjáró Egyesület
gyalogtúra
Magyarkanizsa
természetjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.