Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/

A Tisza a régió tüdeje és vize

2021.11.23
14:18
2021.11.23
18:10
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót tartott a zentai Tisza Mentőcsapat, amely a helyi dohánygyár és az önkormányzat támogatásával valósult meg.

Már a kora reggeli órákban ültették a facsemetéket Zenta Nagyrét részében a helyi Tisza Mentőcsapat, a Polgárőrség, és a községben működő dohánygyár aktivistáinak köszönhetően.

Baranyi Nándor, elnök, Tisza Mentőcsapat, Zenta: „Ezt az erdősítési programot fontosnak tartjuk, hiszen ez az egyesület 7 évvel ezelőtt azért jött létre, hogy meg tudja védeni az állat- és növényvilágot egész Zenta környékén.”

Pannon RTV/

A fásítási akció két szakaszban valósult meg az év folyamán, és ezalatt közel 1500 facsemetét ültettek el. A JTI Zentán eddig számos olyan tevékenységet valósított meg és támogatott, amelyek pozitív hatással vannak a közösség fejlődésére, mindezt igyekszik a jövőben is folytatni - mondta el Aleksandar Živkov, a cég igazgatója: „Mi igyekszünk jó szomszédok lenni és támogatni Zenta községet, mert itt dolgozunk, itt működik a gyár. Az elmúlt két évben a környezetvédelmi projekteken van a fő fókusz. Mi közreműködünk a Tisza Mentőcsapattal és 2,6 millió dinárral támogattuk a közös projektet, amely nemcsak a fásítást tartalmazza.”

Pannon RTV/

A fásítás mellett az elmúlt időszakban megvásároltak egy nagy értékű, a folyófenék és a vízpartok felméréséhez szükséges berendezésekkel ellátott szonárt is.

Tisza
faültetés
Zenta

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű