Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tizedik alkalommal tartanak lovastábort Temerinben

2018.08.16
07:16
2018.08.16
15:29
Forrás
Pannon RTV
A tábor iránt évről évere növekszik az érdeklődés, így két csoportban oktatják a gyerekeket, akik a tanulóórák mellett sokat szórakoznak és játszanak is.

Szorgalmasan tisztogatják a lovakat a temerini lovastábor lakói. Az egyhetes képzésen a lovaglás mellett az állatokkal való törődést is megtanítják a gyerekeknek.

Majoros Emma, Temerin: „Mindig kell ápolni a lovakat, tisztítani a bokszukat meg ilyesmi.”

Pálfi Annamária Katinka, Bácskossuthfalva: „Ügetni tanultunk tegnap, ami nekem nagyon tetszett.”

Verebélyi Viktor, Temerin: „Az idei táborban azt tanultam meg, hogyan kell rárakni a kantárt a lóra.”

Pannon RTV

A délutáni oktatás bemelegítővel és ügyességi gyakorlatokkal kezdődött. A lóba vetett bizalom fontos eleme a sportnak. Hoffmann Evelin évek óta edz, tervei vannak a lovaglással.

Hoffmann Evelin, Temerin: „Először is szeretnék biztosan megtanulni lovagolni, majd egy saját lovat is szeretnék, és ha majd minden jól megy, jövőre talán indulnék is a kishuszár vágtán, majd később a nagyok között is.”

Pannon RTV

A lovaglás nem csak a testi fejlődésére van jól hatással. Ez a sport nevel, oktat is – mondja Kósa Maja, táborvezető.

Kósa Maja, táborvezető: „Igyekszünk több oldalról fejleszteni az ideérkező gyerekeket, pszichomotorikus, továbbá motorikus képességeiket egyaránt, tehát az állóképességet, erőt, mozgáskoordinációt. Az interperszonális képességeiket, szociális kompetenciájukat, tehát egy nagyon komplex csomagot tudunk adni azoknak, akik ide jönnek.”

Pannon RTV

Az érdeklődés évről évre nő, ami hozzájárulhat a lovassport népszerűsítéséhez – véli Kósa Sándor főszervező.

Kósa Sándor, szervező: „Akik eljönnek egyszer, azok jól érzik magukat, következő évben is el akarnak jönni és hoznak magukkal egy-két barátot. Ez az elégedettség mozgat bennünket is, így jönnek az új gyerekek, az új érdeklődők.”

Pannon RTV

A temerini lovastábort 10 éve a településhez közeli Buco tanyán rendezik.

Temerin
lovastábor
Kósa Sándor

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.