Ugrás a tartalomra
Pixabay

Több mint 28 milliárdot ér a magyar Országház

2019-10-22
10:23
2019-10-22
10:46
Forrás
MTI
28 milliárdot ér a magyar Országház, legalábbis ennyi a könyv szerinti értéke – közölte a Világgazdaság érdeklődésére az Országgyűlés sajtóirodája.

Az illetékesek leszögezték, hogy az épület nem eladó. Az összeg – amelyet a vonatkozó számviteli szabályok szerint az ingatlan bekerülésének értékcsökkenésével együtt kalkulálnak – nem azonos a piaci értékkel - tették hozzá. Utóbbi megállapításához ugyanis értékbecslést kellene végezni, és ez olyan költséges lenne, hogy a vizsgálat indokolatlanná válik. A munkára nemzetközi, főleg brit cégeket lehetne felkérni, amelyek ilyesmire szakosodtak, a megbízás összege pedig több tízmillió forint is lehetne.

Országház
parlament
érték
Budapest

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.