Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Több mint 450 ötlet érkezett a "COVIDEA" online pályázatra

2020.05.09
13:17
Forrás
koronavirus.gov.hu
A pályázaton a 20 leghasznosabbnak és legígéretesebbnek ítélt ötlet, projekt nyer támogatást a közel 60 millió forintos keretösszegből a gyors megvalósításhoz, mondta el az ITM miniszterhelyettese.

A vártnál is nagyobb érdeklődést váltott ki a magyar Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal áprilisban meghirdetett COVIDEA ötlet- és startupversenye.

Összesen 458 ötlet és projektjavaslat érkezett az online pályázatra. A kiíró a járvány leküzdését és az új kihívások kezelését segítő elképzeléseket, megoldásokat várta. A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával hirdették meg.

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese ismertette, hogy a pályázatok közel fele az egészség- és orvostudomány különböző területeit érinti. A pályamunkák harmada ajánl informatikai és digitalizációs megoldásokat, míg számos ötlet képviseli a műszaki tudományok területét, vagy foglalkozik gazdasági, oktatási, pénzügyi, jogi témákkal.

Az értékelés rövidesen megkezdődik, a döntőbe jutó pályázók rövid bemutatkozó videóban fejthetik ki részletesebben javaslataikat, amelyeket az innovációs ökoszisztéma öt elismert szaktekintélyéből álló zsűri értékel. A pályázatról részletes tájékoztatás az NKFIH honlapján olvasható.

Covidea
Schanda Tamás
pályázat
ötlet
projekt

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.