Ugrás a tartalomra

Több mint két kilométeresre sikeredett az idei turiai fesztivál rekordkolbásza

2022.02.26
20:40
2022.02.26
21:56
Forrás
Pannon RTV
38. alkalommal szervezik meg Turián a Kolbászfesztivált. A nyers, füstölt, szárított és sült húskészítmények rajongóit többnapos rendezvénysorozat várta. A fesztivál fő látványossága a világrekorder kolbász volt, amely idén 2038 méteresre sikeredett.

A Szenttamás községhez tartozó település felélénkül, amikor ellepik utcáit a látogatók, és a környéket frissen sült kolbász illata lengi be. A helyieknek külön öröm, hogy sokan ilyenkor hazalátogatnak.

Miodrag Jokić, Turia:
Eljönnek a gyerekek és a rokonság, megvendégeljük őket otthon, és sétálunk egyet a szép napon. Itt vannak az unokák is, és minden évben egyre szebb és szebb.

A rendezvény néhány napjára Turia, ha nem is a világ, de Vajdaság közepe lesz. Aki egyszer volt, gyakran visszatér, de évről évre új látogatókat is vonz az egyik legismertebb kolbászfesztivál.

Milan Srdanović, tag, Turia HK:
A Kolbászfesztivál lehetőséget ad nekünk arra, hogy hirdessük magunkat idegenforgalmi szempontból, de mint egy komoly hely, egy komoly falu és egy komoly község is. Arra törekszünk, hogy a Kolbászfesztivál minden évben egyre nagyobb és jobb legyen, és hogy minden évben olyan tartalmat adjunk hozzá, ami előző években nem volt.

A turiai mellett sok más kolbászfajtát is meg lehetett kóstolni és vásárolni. Mindenkinek megvan a saját receptje, de végső soron ez is csak ízlés kérdése.

Ištvan Tot, tag, Kolbászfesztivál Egyesület:
Aki azt mondja, hogy a kolbászkészítésnek megvan a titka, az nem mond igazat. Itt nincs titok. Jó hús, jó paprika, bors, hagyma, és nincs itt mit okoskodni. Az egyetlen különbség az, hogy ki szereti a csípőset, és ki nem.

A nagy kolbászt elsőként Branislav Nedimović, szerb mezőgazdasági miniszter vágta el, hagyományos turiai bicskával. A két kilométernyi kolbászt ezt követően 1-2 órán belül felvásárolták, méterenként 600 dináros áron.

A látogatókat mindhárom nap gazdag zenés-művelődési program is várta a színpadon.

turiai kolbász
Turiai Kolbászfesztivál
Turia

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59

Lajčak-Vučić találkozó lesz

Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn találkozik Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel és a nyugat-balkáni regionális kérdésekkel megbízott különleges képviselőjével.
11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű