Ugrás a tartalomra
Pixabay

Több tucat turisztikai helyszín ingyen látogatható országszerte

2021.09.26
13:31
2021.09.26
16:07
Forrás
Közlemény
Az elkövetkező két napban Szerbiában is megünneplik a turizmus nemzetközi napját. Ez azt jelenti, hogy több mint 80 turisztikai helyszín ingyenesen látogatható országszerte.

Ebbe beletartoznak különböző múzeumok, állatkertek, felvonók. Számos vár, erőd is ingyenesen látogatható: például a galambóci vár, valamint a smederevói és a belgrádi erőd is.

Pannon RTV/Soós Georgina

Megnyitja a kapuit a belgrádi állatkert, de például a Zlatibornál köröző Šarganska osmicaként közismert vonat is ingyenes lesz két napig.

Szabadkán a Kortárs Galéria és a városi múzeum látogatható díjmentesen.

Az akcióban részt vevő intézmények listája a kereskedelmi minisztérium honlapján megtalálható.

turizmus
múzeum
felvonó
vár
ingyen

Most

09:51

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.
07:36, Frissítve: 10:01

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.