Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Tököt faragtak a gyerekek Martonoson

2022.10.29
12:33
2022.10.29
18:00
Forrás
Pannon RTV
Tökfaragás és halloweeni dekorációk készítése várta a legkisebbeket a martonosi Művelődési Otthonban a Hetedhét napok keretében. A délelőtti programra nagy volt az érdeklődés, mintegy 20 helyi gyerek faragott tököt.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szebbnél szebb díszek kerültek ki a gyerekek kezei alól szombat délelőtt. Mindenki megtalálta a neki legjobban tetsző foglalkozást, igazi őszi hangulat költözött a martonosi Művelődési Otthonba. Berkó Zalán, Martonos: „Először megrajzolod, utána pedig kivágod. Én kört rajzoltam, a fogaknak pedig háromszöget.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Martonoson nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok ápolására, illetve a jelentősebb ünnepek köré is szerveznek mindig valamilyen foglalkozást. Demus Ágnes, elnök, Testvériség Művelődési Társulat, Martonos: „A mai napra tökfaragást találtunk ki. Öttől, mert van egy ötéves kisgyerek is, egészen tizennégy éves korig, tehát óvodától nyolcadik osztályos korig bárki részt vehet a foglalkozásainkon.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa község mind a 9 helyi közössége rendelkezik valamilyen közösségi térrel, ahol összegyűlhetnek a helyiek. Martonoson ez a Művelődési Otthon, amit nemrégiben az MNT közbenjárásával tudtak felújítani. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Az épület felújítása pályázaton keresztül történt, a Bethlen Gábor Alapnak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően újult meg, valójában épült át az egész épület. Az épület fenntartása és a programok lehetővé tétele pedig önkormányzati támogatásnak köszönhető.”

Martonoson legközelebb az adventhez kapcsolódó foglalkozások várják majd a gyerekeket.

Martonos
tök
tökfaragás
Hetedhét napok
Fejsztámer Róbert

Most

10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.