Ugrás a tartalomra

Tolatásban, súlyhúzásban és gyorsulásban is versengtek a traktorok Oromhegyesen

2021.09.12
15:32
2021.09.12
18:30
Forrás
Pannon RTV
Családi- és gyerekprogramok, ügyességi játékok, traktoros felvonulás, kultúrműsor, koncertek - ilyen és ehhez hasonló események színesítették a XIII. Traktorfesztivált Oromhegyesen. A rendezvény idén is töretlen népszerűségnek örvendett.

Mint minden évben, idén is közös felvonulással vette kezdetét a Traktorfesztivál. Oromhegyes utcáin több mint 150 erőgép robogott végig.

Igazi nyárias időben, több ezer látogató előtt, jó hangulatban zajlott vasárnap az oromhegyesi Traktorfesztivál. A programok két helyszínen zajlottak, a versenypályákon, valamint az Atlantis Garden kerthelyiségében felállított színpadon.

Jovánovity Krisztián Óbecséről érkezett a rendezvényre: „Megfelelő a társaság, sokat beszélgetünk a traktoristákkal, barátokkal, és új barátokat szerzünk.”

A résztvevők számos ügyességi vetélkedőn mérhették össze tudásukat. A versenyszámok között volt eszközkapcsolás, tolatás, traktorgyorsulás, súlyhúzás.

A csantavéri Zabos Péter már negyedik alkalommal vett részt a megmérettetésen: „Szeretek részt venni az ekefelakasztásban, a tolatásban. Van már a kétvasú ekéből első, második, harmadik helyem, meg a háromvasúból van egy második.”

Az esemény tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A szervezők idén tartottak attól, hogy szeptemberben kevesebb látogatója lesz az eseménynek, de a jelenlévők száma bebizonyította, hogy továbbra is népszerű a fesztivál.

Bilicki Nándor, szervező: „Oromhegyes egy kis település, és ez számunkra is nagy öröm, hogy egy ekkora rendezvényt meg tudunk szervezni. Ehhez pedig csatlakozott a falunapunk is. Magyarországról, Erdélyből, valamint a testvértelepülések is eljöttek hozzánk, de traktorokkal egész Vajdaság területéről.”

A gyermekeket ugrálóvár és vidámpark várta, valamint részt vehettek a malac- és kecskefogásban is.

Traktorfesztivál
Oromhegyes
Bilicki Nándor
traktor

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:16, Frissítve: 15:27

Listabemutató: Jó reggelt, Szerbia

Nagy visszatéréseknek is tanúi lehetünk az idei választáson, Boris Tadić volt köztársasági elnök, a Szociáldemokrata Párt elnöke és Saša Radulović, az Elég volt párt vezetője egyesítette erejét, és közös listát állított Jó reggel, Szerbia névvel.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.