Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Tombol a kánikula - a medencén is fontos az óvatosság

2021.06.29
16:22
2021.06.30
07:50
Forrás
Pannon RTV
Narancssárga riasztás van érvényben Szerbiában. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetést adott ki, ugyanis holnap is 32 és 36 Celsius-fok között fog mozogni a hőmérséklet.

A szakemberek azt ajánlják, ha csak tehetjük, kerüljük a napot, legyünk a hűvösben és minél több folyadékot vigyünk be. Többen ilyenkor strandolni járnak, ott is fontos az óvatosság.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Már a dél körüli órákban sokan ellátogattak a szabadkai sétaerdei medencébe.

Szirák Mária: „Jöttem a strandra kicsit hűsölni, mert nagyon melegem van. Nem igazán bírom a meleget. Általában hűvös szobában tartózkodok, vagy kint a hűvösben, esetleg víz mellett.”

Miljana Matković: „Medencére járunk, estefelé sétálunk valamerre, eljárunk a barátnőkkel egymáshoz, megiszunk valami hideget. Mivel meleg van, többnyire fürdeni járunk.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A medencén is fontos az óvatosság - mondta Dr. Pajor Margit. A magyarkanizsai mentőszolgálat vezetőorvosa hozzátette, a legfontosabb az, hogy ne ugorjunk hirtelen bele a hideg vízbe, hanem fokozatosan hűtsük le a testünket. „A tűző napra óvatosan kell kimenni. Állandóan vizezni kell a testet. Természetesen napolajakat, védőtejeket is kell használni, hogy az UV-sugarak minél kevésbé károsítsák a bőrt. Nagyon, de nagyon fontos, ha vízbe megyünk, akkor ne hirtelen ugorjunk bele a vízbe a felmelegedett testtel, hanem lassan, fokozatosan hűtsük le a szervezetünket, lábainkat, kezeinket, aztán az arcunkat.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Hozzátette, aki csak teheti, kerülje a napot, akinek viszont muszáj melegen tartózkodnia, tegyen valamit a fejére, gyakran vizesítse a haját, hogy ne melegedjen át a feje. A szakember szerint az is fontos, hogy igyunk elég folyadékot és vigyünk be ásványi anyagokat is.

hőség
kánikula
medence

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.