Ugrás a tartalomra
MTI/Mohai Balázs

Topolyai diákok is csatlakoztak a klímasztrájkhoz

2019-05-24
20:30
2019-05-25
01:31
Forrás
VajdaságMA, Euronews
A topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola tanulói is csatlakoztak ahhoz a világméretű mozgalomhoz, amelyen az éghajlatváltozás feltartóztatásáért demonstrálnak a fiatalok.

Az eseményen Sihelnik József, az Arcus Környezetvédő egyesület aktivistája tartott ismertetőt a környezettudatos életmódról. Kitért a műanyaghulladék egyre fokozódó problémakörére, a fiatalokat pedig arra buzdította, vásároljanak és használjanak helyi termékeket.

Az eredeti tervek szerint pénteken több mint 100 ország mintegy 1300 városában tartottak megmozdulásokat. A budapesti klímasztrájkon több ezren vettek részt.

Topolya
diákok

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.