Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Töretlen a törökbecsei Virágfesztivál népszerűsége

2021.10.19
17:19
2021.10.19
17:27
Forrás
Pannon RTV
A kétnapos őszi rendezvényen újra virágba borult a bánáti település központja, ahol a helyiek több mint száz, főként cserepes virágból válogathattak, azonban a kiállításon érezhető volt a mindenszentek közeledte is.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A helyi Idegenforgalmi Szervezet 2018. tavaszán rendezett először virágfesztivált, amire évente két alkalommal is sor került, de a közkedvelt esemény a járványhelyzet miatt tavaly ősszel elmaradt.

A Virágfesztiválra a mintegy harminc virágtermesztő és kézműves Törökbecséről, Óbecséről, Temerinből, Szenttamásról, Újvidékről érkezett.

A helypénzből befolyt összeg jelentős részét a 16 éves, cerebrális paralízisben szenvedő, törökbecsei Mina Filipović gyógykezelésére fordítják majd. A segítő kéz akcióhoz a helyiek is szép számban csatlakoztak, akik ennek érdekében házi süteményeket, kézműves tárgyakat árultak.

Törökbecsén legközelebb jövő év áprilisára terveznek Virágfesztivált.

Törökbecse
virágfesztivál
ősz

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű