Ugrás a tartalomra
Info TV

Torkos szombat Horgoson

2023.02.18
13:41
2023.02.18
17:59
Forrás
Pannon RTV
Hagyományos disznótoros, frissen készült reggeli és ebéd, hájas kifli és jó hangulat - így jellemezhető a Torkos szombat elnevezésű rendezvény Horgoson. Az eseményen jótékonykodni is lehetett. A programot a Juvenior Polgárok Egyesülete szervezte.

A hagyományos disznópörkölés után következett a reggeli, ami sült vérből, májból és szalonnából állt. A látogatók jóízűen falatoztak a helyben sütött ínyencségekből. A húsok előkészítésében Berényi Zoltán is segédkezett.

„Most a szalonnákat szeljük le, ami sütni való, ami itt folyamatban van. A májat felszeltük már, a vér el lett készítve, meg lett dinsztelve. Utána szétszedjük az oldalasokat, a karajokat, meg van a munkafolyamat, amivel lehet ezt folytatni és a végén a sonkákat körbenyessük, aki azt akarna venni, annak azt adunk.”

Az édesszájúaknak is kedveztek a rendezvényen. Vörös Túrú Anita 60 adag hájas kiflit készített, lekváros és eurókrémes ízesítésben.

„Igazából édesanyámtól tanultam a receptet, ez egy egyszerű kelt tészta, amit utána hájjal kenünk meg. Ami a hozzávalókat illeti, tej, liszt, olaj, cukor, só, tojássárgája. Ki kell dagasztani hólyagosra, egy kicsit pihentetni, utána többszörösen hájjal megkenve pihentetni.”

A programon a finom falatok mellett kézműves termékeket és forralt bort is lehetett vásárolni.

Sós Nóra, a horgosi Juvenior Polgárok Egyesületének elnöke kiemelte: „Az idei évben a Juvenior Polgárok Egyesülete már második ízben szervezi meg a Torkos szombat elnevezésű jótékonysági rendezvényét. Úgy gondoltuk, hogy igény van arra, hogy a közösséget összehozzuk és a farsangi időszakban lakmározzunk még egy jót. Az előző évből kifolyólag és tanulva a hibáinkból, az idén már három disznó feldolgozására került sor.”

A rendezvénynek jótékonysági jellege is volt. A befolyt összeget az egyháznak ajánlják fel a szervezők.

Torkos szombat
Horgos
Juvenior Polgárok Egyesülete
Sós Nóra

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.