Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A Török Alkotóház fogadta a kis művészpalántákat

2020.09.21
13:04
2020.09.21
16:32
Forrás
Pannon RTV
Alkotói foglalkozást tartottak ma délelőtt a Đuro Salaj Általános Iskola alsósainak a szabadkai Török Alkotóházban. Az eseményen 11 a képzőművészetet kedvelő gyerek vett rész. A téma az ősz volt.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az ősz ihlette a gyerekek munkáit. Leginkább az évszaknak megfelelő színeket használták. Szabó Hédi például citromsárgával, narancssárgával, vörössel és barnával festett: „Nem szeretném elrontani és teljes erőmből rajzolni fogok.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A gyerekek többsége gyakran vesz részt különféle rajzversenyeken is, köztük Huszár Adrián is: „Mindig arról álmodtam, hogy rajzolok. Nagyon szeretek rajzolni, mert néha jól jön ki az, amit rajzolok. Meg egyszer meg is nyertem a rajzversenyt.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Szalma Elvira tanító szabadidejében rendszeresen részt vesz a Török Alkotóház foglalkozásain. Mint mondja, a rajzolás remek lehetőséget kínál a gyerekeknek az önkifejezésre: „Az ősszel kapcsolatban több mindent tanulunk, már beszélgettünk róla. Több írást is hoztak a témával kapcsolatban. Gondolom, hogy ez nem fog nekik problémát okozni. Az újabb technikákat, amit a művész mutat be, könnyen elsajátítják.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Török István festőművész szívesen tart foglalkozásokat a fiatal korosztálynak is: „Azt tapasztaltam, hogy első, második osztályban, sőt az óvodában vannak a leggyönyörűbb dolgok. Tiszta fantázia, tiszta elképzelések, meg az ártatlan gyerekvilág, amit kitalál.”

Az elkészült képekből kiállítás is nyílik október első hetében, a gyermekhéten.

Török Alkotóház
Szabadka
Török István
Đuro Salaj Általános Iskola

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.