Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Történelmi utazásra invitál a szabadkai Városi Múzeum

2019-09-24
16:42
Forrás
Pannon RTV
A decemberben nyíló tárlatuk a huszadik század egyik kultikussá vált eszközének történetét mutatja be az Edison-féle viaszhengeres gramofontól a legkorszerűbb lemezjátszókig.

A tárlat anyagának összegyűjtésében az helyiek segítségére is szüksége van a múzeumnak. A kiállítás idejére a témának megfelelő korabeli fényképeket, dokumentumokat szeretnék kölcsönözni a régi lemezek szerelmeseitől.

Viktorija Šimon Vuletić, néprajzkutató, Szabadkai Városi Múzeum: „Száz éve volt, hogy Jugoszlávia megalakult, ezért úgy gondoltam, hogy ez egy befejezett történelmi rész, ezért ebből most ki kellene hozni valamit, ami közös nevezője a szabadkai polgároknak. Ekkor gondolkozván, ismerve, hogy az egyik kollégámnak megvannak ezek a régi gramofonjai, azonkívül én abba a generációba tartozom, amikor a lemezek nagyon sokat jelentettek, úgy határoztam, hogy a téma legyen a lemezjátszók és a lemezek aranykora.”

múzeum
Szabadka
lemezjátszó
tárlat
bakelit

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.