Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Történelmi utazásra invitál a szabadkai Városi Múzeum

2019-09-24
16:42
2020-02-10
18:58
Forrás
Pannon RTV
A decemberben nyíló tárlatuk a huszadik század egyik kultikussá vált eszközének történetét mutatja be az Edison-féle viaszhengeres gramofontól a legkorszerűbb lemezjátszókig.

A tárlat anyagának összegyűjtésében az helyiek segítségére is szüksége van a múzeumnak. A kiállítás idejére a témának megfelelő korabeli fényképeket, dokumentumokat szeretnék kölcsönözni a régi lemezek szerelmeseitől.

Viktorija Šimon Vuletić, néprajzkutató, Szabadkai Városi Múzeum: „Száz éve volt, hogy Jugoszlávia megalakult, ezért úgy gondoltam, hogy ez egy befejezett történelmi rész, ezért ebből most ki kellene hozni valamit, ami közös nevezője a szabadkai polgároknak. Ekkor gondolkozván, ismerve, hogy az egyik kollégámnak megvannak ezek a régi gramofonjai, azonkívül én abba a generációba tartozom, amikor a lemezek nagyon sokat jelentettek, úgy határoztam, hogy a téma legyen a lemezjátszók és a lemezek aranykora.”

múzeum
lemezjátszó
tárlat
bakelit
Szabadka

Most

14:23, Frissítve: 14:45

Idén is elmarad a rekordtermés

Az enyhe tél és a száraz tavasz hatását már kezdik érezni az észak-bácskai mezőgazdasági termelők. Szerintük a vártnál ugyan szebben fejlődik a gabona, azonban rekordtermés nem várható idén sem.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.