Ugrás a tartalomra

Továbbra is várja a Pannon Rádió a pályázatokat

2018-08-09
14:49
2018-08-09
16:42
Forrás
Pannon RTV
A pályázat célja az itthon maradás népszerűsítése. Azok jelentkezését várjuk, akik három mondatban meg tudják fogalmazni, hogy miért jó itthon maradni, illetve miért nem költöznének külföldre.

Miért választják a fiatalok Vajdaságot? Kinek miért fontos, hogy itthon boldoguljon ahelyett, hogy külföldre menne? Ezekre a kérdésekre volt kíváncsi a Pannon RTV csapata.

Fiatalok Szabadka központjában

Nehéz döntés az ember életében mikor elhatározza, hogy elhagyja az otthonát. Sokan csak azokat az érveket szajkózzák, amik a külföldön való újrakezdés mellett szólnak. Lehet, hogy nem is akarnak belegondolni, hogy miért jó itthon maradni. Szebenyi Viola, riporter, Pannon RTV: „Szeretem a vidék jellegzetességeit. Biztonságban érzem magam. Bármikor láthatom a családomat, illetve a barátaimat. Ez az én három mondatom az itthon maradás mellett. A Pannon Rádió várja a ti gondolataitokat is, hogy miért érdemes itthon maradni.”

A Pannon rádió stúdiója

A Pannon Rádió pályázati kiírására közel 50 munka érkezett eddig. A legjobb három pályáztat írója egyenként 15 ezer dináros jutalomban részesül, emellett további öt írást egyenként ötezer dinárral díjazunk. Háromtagú zsűri dönt majd. K. Kovács Ákos, zsűritag: „Egyelőre érkeznek be a pályázatok és folyamatosan dolgozzuk fel őket, olvassuk őket. Ami hatással van rám azt elolvasom még egyszer. Szerintem ez a három mondat pont arra elég, hogy valami olyan eszenciáját fogja meg az otthon maradásnak, ami egyszerű és nagyszerű és nagyon könnyen beszél.”

A Pannon rádió szerkesztősége

A pályázati kiírás honlapunkon, a pannonrtv.com-on található. A munkákat csak e-mailben lehet elküldeni, és fontos betartani a hárommondatos korlátozást is. Persze a zsűri azért igyekszik elnéző lenni. Soós Georgina, főszerkesztő, Pannon Rádió: „Mivel a Pannon Rádió - a te hangod a fiatalokhoz szól, ezért elsősorban tőlük várjuk a pályaműveket. Középiskolásoktól, egyetemistáktól, pályakezdőktől, fiatal családosoktól, de igazából senkit sem szeretnénk kizárni. Akár idősebbek is, ha úgy érzik, hogy van egy jó gondolatuk, amit szeretnének megosztani másokkal, akkor azt javaslom, hogy egész nyugodtan írjanak nekünk.”

A pályaműveket augusztus 15-ig várjuk az itthonvagy@pannonrtv.com e-mail címre. Az eredményeket augusztus 20-án tesszük közzé és a díjazott munkák hónapokon át hallhatók lesznek a Pannon Rádió hullámhosszán, a 91,5 Mhz-en.

Pannon Rádió
Itthon vagy!

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.