Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Továbbra is vastag hótakaró borítja az ország nagy részét

2019-01-12
19:41
2019-01-12
19:49
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia nagy részén ma már nem esett a hó, de továbbra is hideg időjárásra számíthatnak a polgárok - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Hét szerbiai községben továbbra is rendkívüli helyzet van érvényben. Egyes helyeken a hó vastagsága a három métert is eléri. A főutak ugyan járhatóak, de a mellékutakon és a hegyekben előfordulhatnak torlaszok a hó miatt. A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szektor illetékesei szerint, ha 2-3 napig nem esik hó, a közlekedésben minden helyreáll.

Vasárnaptól Szerbia nagy részén várhatóan eláll a havazás és mértékkel ugyan, de felmelegszik a hőmérséklet - áll az előrejelzésekben. Hétfőn az ország középső részén kell nagyobb mennyiségű hóval számolni, de a hét további részében száraz, melegebb idő várható. A rossz idő jövő pénteken éri el ismét a térséget, több helyen erős csapadék várható, amit szombaton havazás válthat fel.

Szerbia
időjárás
havazás

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.