Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Varga Dániel

Továbbra is vastag hótakaró borítja az ország nagy részét

2019-01-12
19:41
2019-01-12
19:49
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia nagy részén ma már nem esett a hó, de továbbra is hideg időjárásra számíthatnak a polgárok - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Hét szerbiai községben továbbra is rendkívüli helyzet van érvényben. Egyes helyeken a hó vastagsága a három métert is eléri. A főutak ugyan járhatóak, de a mellékutakon és a hegyekben előfordulhatnak torlaszok a hó miatt. A rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szektor illetékesei szerint, ha 2-3 napig nem esik hó, a közlekedésben minden helyreáll.

Vasárnaptól Szerbia nagy részén várhatóan eláll a havazás és mértékkel ugyan, de felmelegszik a hőmérséklet - áll az előrejelzésekben. Hétfőn az ország középső részén kell nagyobb mennyiségű hóval számolni, de a hét további részében száraz, melegebb idő várható. A rossz idő jövő pénteken éri el ismét a térséget, több helyen erős csapadék várható, amit szombaton havazás válthat fel.

Szerbia
időjárás
havazás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.