Ugrás a tartalomra
pixabay/francok35

Trópusi betegségeket hoz Európába a klímaváltozás

2019-04-14
22:30
Forrás
24.hu
Egy friss tanulmány szerint újabb rovarok által terjesztett betegség jelenhetnek meg Európában a klímaváltozás hatására – számol be az RT.

A felmelegedés miatt egyre tovább képesek életben maradni a kontinensen azok a szúnyogok, amelyek a Dengue-lázhoz és a nyugat-nílusi lázhoz hasonló betegségeket hordozzák. Giovanni Rezza, az Istituto Superiore di Sanita munkatársa és a tanulmány vezető szerzője szerint a meleg évszakok hosszának növekedése kedvez a nagyobb járványok kitörésének. A mediterrán területeken már most megtelepedtek a veszélyes rovarok.

Az elmúlt évtizedben Európában több alkalommal is tapasztaltak szúnyogokhoz köthető járványokat, Franciaországban a Dengue-láz, Görögországban a malária okozott problémát, a Chikungunya-láz (amely 2007-ben jelent meg Európában) pedig Olaszországban és Franciaországban is felütötte fejét. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai alapján a nyugat-nílusi láz terjedési aránya 2018-ban magasabb volt, mint az elmúlt hét évben bármikor.

A szakértők szerint óvintézkedésekre és további vizsgálatokra lesz szükség ahhoz, hogy Európa felkészüljön a betegségekre.

trópusi betegségek
klímaváltozás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.