Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Trubadúrok 2020 – koncertek vasútállomáson, vonaton, váróteremben

2020.10.17
08:12
2020.10.17
15:33
Forrás
Pannon RTV
Egy európai együttműködés eredményeként, a kreatív Európa program részeként, ebben az évben külföldi zenészek nélkül szervezték meg a Trubadúrok 2020 című rendezvényt.

Pénteken a villámcsődületre emlékeztető program a Szabadka-Zombor járaton kezdődött. A vonaton a muzsikusok különböző felállásban zenéltek, majd a zombori és a szabadkai vasútállomáson is koncerteztek az újvidéki, belgrádi és a szabadkai együttesek.

Hat együttest hallhatott pénteken a közönség a Trubadúrok 2020 program keretében, a Szabadka-Zombor útvonalon, illetve a két város peronján. A vonaton a muzsikusok különböző felállásban improvizáltak, sokan itt találkoztak egymással először.

Lazar Novkov, az újvidéki Frame trió harmonikása: Mi egy olyan nyelven beszélünk, ami közel áll hozzánk, ami lehet, hogy egy átlagembernek, aki nem zenél, akinek ez ismeretlen, érthetetlen, hogy ez hogyan működik. Nekem nagyon tetszett. Szó szerint húsz perccel ezelőtt ismerkedtünk meg a többiekkel és máris játszottunk. Létezik ennél szebb?

Pannon RTV

A zombori vasútállomáson a ContraBayando várta az érkező vonatot, később a többi formáció is bemutatkozott. A program júniustól húzódott, végül egy rövidített útvonalon valósult meg.

Dejan Vujinović szervező: Örülök annak, hogy legalább hazai zenészekkel sikerült összehozni egy olyan programot, ahol be tudjuk mutatni a kreativitásukat és az együttműködésüket.

Pannon RTV

A rendezvény ma Palicson zárul az Etnofest szervezésében.

Trubadúrok 2020
Etnofest
Szabadka-Zombor
vonat
vasút
vasútállomás
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.