Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Trubadúrok 2020 – koncertek vasútállomáson, vonaton, váróteremben

2020-10-17
08:12
2020-10-17
15:33
Forrás
Pannon RTV
Egy európai együttműködés eredményeként, a kreatív Európa program részeként, ebben az évben külföldi zenészek nélkül szervezték meg a Trubadúrok 2020 című rendezvényt.

Pénteken a villámcsődületre emlékeztető program a Szabadka-Zombor járaton kezdődött. A vonaton a muzsikusok különböző felállásban zenéltek, majd a zombori és a szabadkai vasútállomáson is koncerteztek az újvidéki, belgrádi és a szabadkai együttesek.

Hat együttest hallhatott pénteken a közönség a Trubadúrok 2020 program keretében, a Szabadka-Zombor útvonalon, illetve a két város peronján. A vonaton a muzsikusok különböző felállásban improvizáltak, sokan itt találkoztak egymással először.

Lazar Novkov, az újvidéki Frame trió harmonikása: Mi egy olyan nyelven beszélünk, ami közel áll hozzánk, ami lehet, hogy egy átlagembernek, aki nem zenél, akinek ez ismeretlen, érthetetlen, hogy ez hogyan működik. Nekem nagyon tetszett. Szó szerint húsz perccel ezelőtt ismerkedtünk meg a többiekkel és máris játszottunk. Létezik ennél szebb?

A zombori vasútállomáson a ContraBayando várta az érkező vonatot, később a többi formáció is bemutatkozott. A program júniustól húzódott, végül egy rövidített útvonalon valósult meg.

Dejan Vujinović szervező: Örülök annak, hogy legalább hazai zenészekkel sikerült összehozni egy olyan programot, ahol be tudjuk mutatni a kreativitásukat és az együttműködésüket.

A rendezvény ma Palicson zárul az Etnofest szervezésében.

Trubadúrok 2020
Etnofest
Szabadka-Zombor
vonat
vasút
vasútállomás
Szabadka

Most

19:51, Frissítve: 19:59

Koronavírus-járvány Európában

A koronavírus-járvány lassítása érdekében Lengyelországban zárva tartják a temetőket, Olaszországban naponta mintegy ezren kerülnek kórházba, meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban, gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában.
18:26, Frissítve: 20:10

Mini-Schengen online csúcs

Három témakörben tartott virtuális találkozót Aleksandar Vučić szerb államfő, Edi Rama albán kormányfő és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök.
15:51, Frissítve: 17:34

1545-tel nőtt a fertőzöttek száma Szerbiában

Újra negatív rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, Szabadkán is emelkedett a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma, Vajdaság területén pedig 212 újabb koronavírusos beteget regisztráltak.

Népszerű