Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Lukács Attila

Tujafa minden óvodásnak

2021.11.30
14:35
2021.11.30
17:11
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akció volt Muzslyán. A helyi Hófehérke óvoda udvarán minden kisgyerek elültethette saját fáját. Az akciót a nyáron megalakult Kövirózsa 023 Környezetvédelmi Egyesület támogatta.

Gyerekek és felnőttek együtt ültettek el 21 tujafacsemetét a muzslyai ovi udvarán. Az akcióban részt vevő mindegyik óvodás kapott egy fát, amelyről ezen túl majd gondoskodni fog.

Varga Viktor, óvodás, Hófehérke óvoda, Muzslya: „Locsoltuk a fákat, ültettük. És a tujafákon vannak ilyen kis bogyók, amik jönnek le a fáról és leesnek.”

Pannon RTV/ Lukács Attila

Az óvodában örömmel fogadták az ajándékot. Annál is inkább mivel az udvarukban és egyáltalán a környéken is kevés fa található.

Bognár Erzsébet, főnevelőnő, Hófehérke óvoda, Muzslya: „Örömmel vettünk részt ezen a munkaakción is, ahol minden gyerek kapott egy fát. Később ez persze megnő és a gyerekek nagyon szeretnek közte játszani és bujkálni köztük. Addig nagyon sok mindent kell, hogy tegyünk ennek érdekében. A gyerekek megfogadták, hogy fogjuk öntözni és gondját fogjuk viselni ezeknek a fáknak és reméljük, hogy visszajönnek még majd, mikor kijárják az óvodát.” 

Pannon RTV/ Lukács Attila

A Kövirózsa Környezetvédelmi Egyesület a nyáron alakult meg és mintegy harminc önkéntese van. Egy finnországi példa ihlette meg őket arra, hogy az első fásítási akciójuk óvodában legyen.

Barna Mária, elnök, Kövirózsa 023 Környezetvédelmi Egyesület: „Óvodákba telepítettek mini-erdőt és figyelték a gyerekek immunrendszerét egy hónapon át, és jelentős javulást észleltek ahhoz a csoporthoz viszonítva, aki nem ilyen környezetben játszott, töltötte a szabadidejét.” 

Pannon RTV/ Lukács Attila

Az egyesület tavaszra folytatja a faültetési akciókat, kerékpáros és gyalogtúrákat szerveznek. Kérni fogják a rég megígért muzslyai kerékpárútnak a mielőbbi megépítését is.

tujafa
Muzslya
Hófehérke óvoda

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.