Ugrás a tartalomra
A Csík-ér
Pannon RTV/Molnár Ádám, Huszár Dániel

Tűrhetetlen a csantavéri Csík-ér szennyezettsége

2018-05-15
18:28
2018-05-15
18:57
Forrás
Pannon RTV
A patak közvetlen közelében és a környező utcákban hulladékok tömkelege, elhanyagolt növényzet és bűz terjeng. Még a szennyvíz is belekerül, ami tovább rontja a víz minőségét.

A helyiek is bosszankodnak a Csík-ér szennyezettsége miatt. Azt mondják, a helyzet egyre rosszabb.

Csuét, hínár a vízpa szem

Dér Géza: „Nem tisztább egyáltalán, maradt minden a régiben. Sajnos ez évek óta katasztrófa. Katasztrofális az állapota.”

Orovec Szindi:
„- Nem tudom, hogy pont milyen a helyzet, de amikor voltunk, akkor nem volt szép.
- Mi az oka ennek, mit gondol?
- Nem tudom, hogy az emberek szennyezik, vagy a szemetet is beledobálják.

A csantavéri Kiss Ferenc utcában, más néven Sár utcában évek óta gondot okoz a Csík-ér patak szennyezettsége. A legfőbb probléma, hogy a burjánzó növényzet akadályozza a patak szabad folyását. Emellett pedig sokan még a szemetet is beledobálják.

A Csík-ér pataknál lévő Kiss Ferenc utca két oldalát már kiaszfaltozták, ám a patak medrének rendezetlensége továbbra is probléma. A szennyvíz is belefolyik a patakba, ami tovább rontja a víz minőségét.

benőtte a nád

Lázár Dezső csantavéri erdészmérnök elmondta, a Csík-ér felső folyásánál már kialakítottak egy tárolót, amely felduzzasztotta a vizet, de a faluban ez még nem oldotta meg a problémát: „Talán lehetőség lesz arra, hogy a Csík-érnek a falusi szakaszát is el tudjuk rendezni. Ehhez pedig vízre van szükség, hogy folyamatosan haladjon a víz, akkor fel kell duzzasztani majd a medrét, előtte bizonyos kotrásokat, vagyis tisztításokat kell végezni.

Szennyezett víz, hínáros

Nagyjából évente megtisztítják a Csík-ér medrét, de ez csak két-három hónapra oldja meg a gondot. Az illetékesektől eddig nem sikerült bővebb információt szereznünk az üggyel kapcsolatban. A lakosok környezettudatossága azonban sokat segíthetne a helyzeten.

Csantavér
Csík-ér

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.