Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Tűz- és árvízvédelmi gyermektábor Magyarkanizsán

2019.07.18
14:54
2019.07.19
09:37
Forrás
Pannon RTV
Több mint harminc gyerek táborozik a magyarkanizsai Cserkésztelepen a Nyári Tisza-menti tűz- és árvízvédelmi gyermektáborban.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A nemzetközi táborba a községbeli gyerekek mellett érkeztek még résztvevők Erdélyből és Magyarországról is.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A táborban a gyerekek a játékok mellett gyakorlatban és elméletben is elsajátíthatják a tűz- és árvízvédelmi tudnivalókat. Lukács Hanna egészen Erdélyből érkezett a táborba: „Sokat játszottunk, kaptunk fagyit is. Volt egy olyan játék, hogy egy spriccelővel le kellett lőni a dobozt, és sokat fürdöttünk.”

Erdély és Magyarország mellett a községbeli tűzoltó palánták sem hiányozhattak a táborból.

Molnár Vajda Petra, Oromhegyes: „Tanultunk különféle szerekről, kötésekről, meg rendet tartani a sátorban. Legjobban a a tegnapi fürdés meg a hajókázás tetszett.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A táborban a gyerekeknek azt is megmutatják, hogyan kell vészhelyzet esetén cselekedni. Csütörtökön például két tűzoltóautó robogott le szirénázva, hogy bemutassák a gyerekeknek, hogyan is kell egy szimulált égő autót helyesen eloltani.

Az egyhetes tábor szervezésében a magyarkanizsaiak és a törökfalusiak mellett Tolna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is részt vett. Klein Antal az egyesület elnöke elmondta, ez egy jó lehetőség arra, hogy a gyerekek és ők is egymástól tanulhassanak: „Tűz- és árvízvédelmi tábor, mint ami a pályázatban is szerepel. A tűzvédelemmel, katasztrófavédelemmel, árvízvédelemmel kapcsolatos ismereteket szerezhetnek ebben a táborban, és megismerhetik egymás országainak a speciális mentő képességeit.”

A tábort Magyarkanizsa önkormányzata és a Nemzetközi Együttműködési Alap támogatta.

Magyarkanizsa
Cserkésztelep
tűz- és árvízvédelmi gyermektábor
tűzvédelem
árvízvédelem
tűzoltás

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű