Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Tűz- és árvízvédelmi gyermektábor Magyarkanizsán

2019-07-18
14:54
2019-07-19
09:37
Forrás
Pannon RTV
Több mint harminc gyerek táborozik a magyarkanizsai Cserkésztelepen a Nyári Tisza-menti tűz- és árvízvédelmi gyermektáborban.

A nemzetközi táborba a községbeli gyerekek mellett érkeztek még résztvevők Erdélyből és Magyarországról is.

A táborban a gyerekek a játékok mellett gyakorlatban és elméletben is elsajátíthatják a tűz- és árvízvédelmi tudnivalókat. Lukács Hanna egészen Erdélyből érkezett a táborba: „Sokat játszottunk, kaptunk fagyit is. Volt egy olyan játék, hogy egy spriccelővel le kellett lőni a dobozt, és sokat fürdöttünk.”

Erdély és Magyarország mellett a községbeli tűzoltó palánták sem hiányozhattak a táborból.

Molnár Vajda Petra, Oromhegyes: „Tanultunk különféle szerekről, kötésekről, meg rendet tartani a sátorban. Legjobban a a tegnapi fürdés meg a hajókázás tetszett.”

A táborban a gyerekeknek azt is megmutatják, hogyan kell vészhelyzet esetén cselekedni. Csütörtökön például két tűzoltóautó robogott le szirénázva, hogy bemutassák a gyerekeknek, hogyan is kell egy szimulált égő autót helyesen eloltani.

Az egyhetes tábor szervezésében a magyarkanizsaiak és a törökfalusiak mellett Tolna Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete is részt vett. Klein Antal az egyesület elnöke elmondta, ez egy jó lehetőség arra, hogy a gyerekek és ők is egymástól tanulhassanak: „Tűz- és árvízvédelmi tábor, mint ami a pályázatban is szerepel. A tűzvédelemmel, katasztrófavédelemmel, árvízvédelemmel kapcsolatos ismereteket szerezhetnek ebben a táborban, és megismerhetik egymás országainak a speciális mentő képességeit.”

A tábort Magyarkanizsa önkormányzata és a Nemzetközi Együttműködési Alap támogatta.

Magyarkanizsa
Cserkésztelep
tűz- és árvízvédelmi gyermektábor
tűzvédelem
árvízvédelem
tűzoltás

Most

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.