Ugrás a tartalomra
Tanjug/Neil Squires/PA via AP

Üdítő zivatarok jöhetnek

2020-07-02
17:05
2020-07-02
17:21
Forrás
rhmz, koponyeg
Péntek estétől rövid ideig tartó intenzívebb záporokra, zivatarokra kell számítani, helyenként jégeső és viharos szél is várható - figyelmeztet a szerbiai Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Az ország legnagyobb részében valamivel frissebb, de továbbra is meleg idő várható. A reggeli hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 27-30 fok lesz. Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet. Felfrissül a levegő.

Szombaton a többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Gyenge marad a szél, csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A csúcsérték 25 és 30 fok körül várható.

Vasárnap és hétfőn sok napsütésre van kilátás. Záporra, zivatarra kicsi az esély. A hőmérséklet emelkedik, délutánonként 27-33°C valószínű.

Keddig tehát változékony borús időjárásra számíthatunk, gyakori esőzéssel, záporokkal. Helyenként rövid ideig tartó heves zivatarok is kialakulhatnak nagyobb mennyiségű csapadékkal, jégesővel és viharos széllel.

Szerdától többnyire ismét napos idő vár ránk.

időjárás
zápor
zivatar
jégeső
vihar
szél

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.