Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Új év, új kezdet

2020.12.31
22:41
2021.01.01
17:18
Forrás
Pannon RTV
Szerényen telt minden idők első koronaszilvesztere Szabadkán. Az emberek többsége családi vagy szűk baráti körben várta az újesztendőt. Akárcsak egész Szerbiában, szervezett újévvárás Szabadkán sem volt, a vendéglátóhelyek este 6 órakor bezártak.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A hagyományos főtéri tűzijáték is elmaradt, de otthonról sokan lőttek fel színes rakétákat és más pirotechnikai eszközöket, petárdadurrogtatásból azonban szerencsére jóval kevesebb volt idén.

A főtéren felállított karácsonyfa és a mellette álló Télapó szomorúan árválkodtak, miután 18 órakor bezártak a kávézók, pizzériák és más szórakozóhelyek. Szabadka központjában már csak azokat lehetett látni, akik az óév utolsó napján is munkából igyekeztek haza, vagy a bárokban eltöltött nappali szilveszterezésből mentek a szűk baráti vagy családi újévvárásra.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Csillogó díszkivilágítás, villogó 2021-es felirat, de szakadó eső, és szinte teljesen üres városközpont. Így festett Szabadka Szilveszter este.

Vörös Ilona idén egyedül töltötte az év legvidámabb éjszakáját, mégsem búsult. Annak örült, hogy legalább kijárási tilalom nincs, és az óév utolsó estéjén is gyönyörködhetett az ünnepi díszbe öltöztetett belvárosban.

„A lányom elment ismerősökhöz. Én meg egyedül maradok otthon. Nem baj, legalább jól kipihenem magam. Minden rosszban valami jó, úgyhogy kihasználom az alkalmat most. Sétálok egyet a városban, hazamegyek, kipihenem magamat, tévét nézek, és lefekszem és alszom.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Volt, aki a kutyáját sétáltatta szilveszter este a szabadkai kiskorzón.

A taxisok egész éjjel folyamatosan dolgoztak, ám Boris Dević taxisofőr mégis azt mondja, a forgalmuk, illetve a bevételük jóval kisebb volt, mint a korábbi években, napközben és szilveszter éjszaka is.

„Sokkal kevesebb a munka, mint az előző években, hiszen ez az esztendő mindent megváltoztatott, az üzleti élettől a gazdasági helyzetig. Az ünneplés is másként ment, nem nagyon voltak nappali bulik, a kávézók akkor is eléggé üresek voltak, visszafogott programokkal. Amint látták, a városközpontban sem volt újévi ünneplés, tehát maradt az otthoni szilveszterezés családi körben.”

Nyugodt és békés volt az éjszaka Szabadkán - jelezte megkeresésünkre a helyi mentőszolgálat. Információik szerint közlekedési baleset nem történt a városban, ahogyan komolyabb rendbontásról sincs hír. A mentőszolgálat illetékese a Pannon RTV megkeresésére elmondta, csak krónikus betegek egészségügyi problémái miatt kellett kivonulniuk az éjszaka folyamán.

BÚÉK
újév
szilveszter
2021

Most

Népszerű