Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Új jelzőtáblák a szabadkai utakon

2019.05.13
13:47
2019.05.13
18:44
Forrás
Pannon RTV
Egyre gyakrabban kerülnek ki új jelzőtáblák a szabadkai utakra, és bizonyos időközönként egyes utcákban megváltozik a forgalmi rend.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Éppen ezért az illetékesek arra figyelmeztetnek, hogy a volán mögé ülők körültekintően, ne pedig ösztönösen vezessenek.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A közelmúltban újították fel a városközponti Dimitrije Tucović utca burkolatát. A sugárúti körforgalomból az utcába behajtva furcsa látvány fogadja a közlekedőket. Nem a gyalogátkelőhely elé, hanem a zebra után helyezték el a fekvőrendőrt: „A tervező hibája. Valószínűleg. Nem szolgál semmire.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ognjen Golubović, a szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat főmérnöke szerint ez nem így van: „Az a fekvőrendőr a közlekedésbiztonsági tanács javaslatára lett elhelyezve, célja pedig a forgalom lassítása a Dimitrije Tucović utcában.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A napokban több új táblát tettek ki a palicsi úton, elsősorban Palics irányából Radanovác felé haladva. Sebők István a főút mellett lakik, háza elé került ki az új, 60-as sebességkorlátozást jelző tábla, nagyjából egy hete: „Azért mert itt van ez az útkereszteződés, és nagyon sok traktor járkál itt ki a ugarokba.”

És persze az úton átkelő gyalogosok miatt is.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Palicsot elhagyva Szabadka irányába, a lakott terület végét jelző táblától 80 km/h sebességre gyorsulhatunk fel. Radanovác irányába azonban csak pár száz métert tehetünk meg ezzel a sebességgel, mert megjelenik a 60-as sebességkorlátozást jelző tábla, a gyalogátkelőhely közelsége miatt. A 60-as sebességkorlátozás az első útkereszteződésig érvényes, adott esetben a radanováci bekötőútig. Ha nincs semmilyen más tábla, akkor onnantól ismét 80 km/h-val mehetünk Szabadka felé.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ellenkező irányban, Palics felé, nem helyeztek ki sebességkorlátozást jelző táblát. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy nem kell lelassítanunk a gyalogátkelőnél.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Márton Róbert, gépjárművezető-oktató: „A közlekedési szabály szerint a megengedett haladási sebesség itt 80 kilométer. De mivel gyalogátkelőhely felé közeledünk, kötelességünk a sebességet csökkentenünk, hogy bármikor biztonságosan meg tudjuk állítani a járművet.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Újdonság ezen az útszakaszon a megállást és várakozást tiltó tábla is. Mivel ez a tiltás is érvényét vesztené a radanováci bekötőútnál, ezért oda még egyet kitettek, így Szabadka bejáratáig, azaz a lőtérig érvényben marad a tiltás. A szembejövő sávokat elválasztó lassítószigetek mindegyikére pedig fekete-sárga csíkos figyelmeztető táblákat tettek a palicsi út teljes hosszában.

Szabadka
útjelző tábla
Ognjen Golubović

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.