Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Új lakók érkeztek a Palicsi állatkertbe

2018-09-14
14:46
2018-09-14
16:49
Forrás
Pannon RTV
Szerelmes lett a vidra, de eddig nem látott macskafajtákat is megtekinthetnek az érdeklődők, a kutya méretű póni mellett. Az állatkert vezetősége büszke az új jövevényekre.

Szorosan egymás mellett halad a vidrapár a kifutóban. Az élelmen osztozva falatoznak búvóhelyük árnyékában. A hím fürkészve figyeli a környezetet, ugyanis nagyon félti és óvja újonnan érkezett párját.

A Palicsi Állatkert lakója a hím ázsiai kis karmú törpevidra nagyon sokáig volt egyedül. Nehezen találtak a számára megfelelő párt. Most azonban ráakadtak a belgrádi állatkertben a Pikacsu névre hallgató nőstényre. Goku és Pikacsu között szerelem volt első látásra a gondozók szerint. Az állatkert dolgozói bíznak benne, hogy tavasszal ez a szerelem gyümölcsözni fog. Azok, akik a romantikus perceket látni szeretnék saját szemükkel, itt a palicsi állatkertben megtehetik.

Goku két éve érkezett Palicsra, párját azóta keresték. Azonban csak most találtak olyan nőstény vidrát akivel nem áll vérrokonságban. A vidrák jól szaporodnak fogságban, monogám életet élnek és nagyon fontos számukra a család.

Óvári Krisztián, a Palicsi Állatkert biológusa: „Nagyon izgultunk, hogy ennek mi lesz a vége. A nőstény ismeretlen helyre érkezik, fiatal, hogy fogja föltalálni magát. Miután a karantén papír megvolt, és ki lehetett ereszteni a vidrát, akkor körbeálltuk a kifutót és izgultunk, de már láttuk, hogy nem lesz annyira veszélyes, mert amikor megérkezett a vidra, akkor szimatot kaptak egymásra. Pikacsu rögtön felkucorodott ajtóhoz, és ott aludt egész éjszaka, Goku pedig a kifutó külső felén volt az ajtónál, és várták, hogy valami történik. Történt is. Az ajtó kinyílt és a két vidra rögtön orron puszilta egymást, mert nem igazán tudják azt, mint mi, főemlősök.”

A vidrán kívül más érdekes lakókkal is gazdagodott az állatkert gyűjteménye. Három szervál macska érkezett, akiket pár napig még elzárva tartanak a közönség elől. Viszont a setlandi póni már nagy érdeklődéssel fedezi fel új lakhelyét.

Óvári Krisztián, a Palicsi Állatkert biológusa: „Az állatkert úgy szép, ha minél több állat van, és olyan érdekes fajok vannak, akik bemutathatók, de viszont olyan állatokat, személyiségeket kell keresni ide, akiknek van türelmük a gyerekekhez, és szeretik a gyerekeket. Nem minden csődör szereti a gyerekeket, és erre mindig nagyon oda kell figyelni. A legfontosabb, hogy az állatok itt vannak, egy két héten belül mindegyik bemutatásra kerül.”


A Palicsi Állatkert évente 150 000 látogatót fogad. A dolgozók minden évben azon munkálkodnak, hogy még szebbé és még érdekesebbé tegyék a látogatók számára a parkot.

Palicsi Állatkert
Óvári Krisztián

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.