Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Új lakók érkeztek a Palicsi állatkertbe

2018-09-14
14:46
2018-09-14
16:49
Forrás
Pannon RTV
Szerelmes lett a vidra, de eddig nem látott macskafajtákat is megtekinthetnek az érdeklődők, a kutya méretű póni mellett. Az állatkert vezetősége büszke az új jövevényekre.

Szorosan egymás mellett halad a vidrapár a kifutóban. Az élelmen osztozva falatoznak búvóhelyük árnyékában. A hím fürkészve figyeli a környezetet, ugyanis nagyon félti és óvja újonnan érkezett párját.

A Palicsi Állatkert lakója a hím ázsiai kis karmú törpevidra nagyon sokáig volt egyedül. Nehezen találtak a számára megfelelő párt. Most azonban ráakadtak a belgrádi állatkertben a Pikacsu névre hallgató nőstényre. Goku és Pikacsu között szerelem volt első látásra a gondozók szerint. Az állatkert dolgozói bíznak benne, hogy tavasszal ez a szerelem gyümölcsözni fog. Azok, akik a romantikus perceket látni szeretnék saját szemükkel, itt a palicsi állatkertben megtehetik.

Goku két éve érkezett Palicsra, párját azóta keresték. Azonban csak most találtak olyan nőstény vidrát akivel nem áll vérrokonságban. A vidrák jól szaporodnak fogságban, monogám életet élnek és nagyon fontos számukra a család.

Óvári Krisztián, a Palicsi Állatkert biológusa: „Nagyon izgultunk, hogy ennek mi lesz a vége. A nőstény ismeretlen helyre érkezik, fiatal, hogy fogja föltalálni magát. Miután a karantén papír megvolt, és ki lehetett ereszteni a vidrát, akkor körbeálltuk a kifutót és izgultunk, de már láttuk, hogy nem lesz annyira veszélyes, mert amikor megérkezett a vidra, akkor szimatot kaptak egymásra. Pikacsu rögtön felkucorodott ajtóhoz, és ott aludt egész éjszaka, Goku pedig a kifutó külső felén volt az ajtónál, és várták, hogy valami történik. Történt is. Az ajtó kinyílt és a két vidra rögtön orron puszilta egymást, mert nem igazán tudják azt, mint mi, főemlősök.”

A vidrán kívül más érdekes lakókkal is gazdagodott az állatkert gyűjteménye. Három szervál macska érkezett, akiket pár napig még elzárva tartanak a közönség elől. Viszont a setlandi póni már nagy érdeklődéssel fedezi fel új lakhelyét.

Óvári Krisztián, a Palicsi Állatkert biológusa: „Az állatkert úgy szép, ha minél több állat van, és olyan érdekes fajok vannak, akik bemutathatók, de viszont olyan állatokat, személyiségeket kell keresni ide, akiknek van türelmük a gyerekekhez, és szeretik a gyerekeket. Nem minden csődör szereti a gyerekeket, és erre mindig nagyon oda kell figyelni. A legfontosabb, hogy az állatok itt vannak, egy két héten belül mindegyik bemutatásra kerül.”


A Palicsi Állatkert évente 150 000 látogatót fogad. A dolgozók minden évben azon munkálkodnak, hogy még szebbé és még érdekesebbé tegyék a látogatók számára a parkot.

Palicsi Állatkert
Óvári Krisztián

Most

09:14, Frissítve: 10:23

A cél a 2020-as tokiói olimpia

Nemes Máté és Nemes Viktor kiváló birkózók voltak a zentai BeeHome Közösségi Ház Példakép(p) című rendezvénysorozatának vendégei. Meséltek sikerekről, élményekről és a jövőbeli tervekről.
07:46

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Traktorbaleset Felsőhegyen

Halálos kimenetelű traktorbaleset történt szerdán Felsőhegyen a Kossuth Lajos utcában. A Magyar Szó értesülései szerint V. J. a kertben dolgozott, amikor faszedés közben szerencsétlenül járt.

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.