Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Pintér Sári

Újabb melegrekord dőlt meg

2020-02-06
14:30
Forrás
elobolygonk.hu
Több mint három Celsius-fokkal volt melegebb 2020 januárja az elmúlt 30 év átlagánál Európában.

3,1 Celsius-fokkal volt melegebb az idei január az elmúlt 30 év európai átlaghőmérsékleténél - közölte a Copernicus, az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő legfontosabb kutatóprogramja. Északkelet-Európa nagy részén igen magas volt az átlaghőmérséklet, 6 fokkal többet mértek, mint 1981 és 2010 között. Az eddigi rekordot 2010 januárjában mérték.

melegrekord
január
Európa

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.