Ugrás a tartalomra
Pixabay/Free-Photos

Újból virágoznak a cseresznyefák Japánban

2018-10-21
23:05
Forrás
hirado.hu
A rózsaszín és fehér virágokat minden tavasszal körülbelül két héten át csodálhatják meg a helyiek és a turisták.

Azonban idén októberben több mint háromszázan jelezték, hogy a környékükön virágba borultak a cseresznyefák. Tavasszal a cseresznyefák virágzása annyira magával ragadó látvány, hogy a világ minden tájáról érkeznek turisták az országba, hogy gyönyörködjenek benne. A Japán Virágszövetség munkatársa elmondta, hogy azok a bimbók, amelyek most kivirágoztak, jövő tavasszal nem fognak kinyílni, de ez csak minimális mértékben fogja érinteni a cseresznyevirágzás (sakura) időszakát.

Japán
cseresznyevirágzás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.