Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csendir Viktor

Újra kinyitott a magyarkanizsai medence a Tisza-parton

2020-08-01
13:25
2020-08-01
15:36
Forrás
Pannon RTV
Két hét szünet után a hét elején nyitott ki a Tisza-parti medence, azóta egyre többen látogatnak el oda a melegben hűsölni. A jó időt, a kellemes vizet és a felújított részt is sokan kihasználják.

A meleg időt kihasználva szombat délelőtt is sokan kilátogattak a magyarkanizsai medencékhez. Főként gyerekek népesítették be a fürdőhelyet, akik nagyon örülnek neki, hogy ismét szabadon járhatnak a Tisza-partra. Gyurcsik Áron, Szabadka: „Egyrészt az tetszik, hogy van csúszda, és hogy nem klóros a víz, hanem tiszta, gyógyvizes, meg azok a fújók is.”

Az elmúlt időszakban a medencék melletti részt is felújították. Új padok, napellenzők kerültek ide, hogy kellemesebbé tegyék a pihenést a látogatók számára. A helyiek is szívesebben járnak le a felújított részre. Apró József, Magyarkanizsa: „A felújított Tisza-parton az ember, hogy ha röviden, vagy egy szóval kellene jellemezni, akkor azt lehet mondani, hogy gyönyörű, nagyon szépen felújították. Külön figyelemre és dicséretre méltó a tisztaság. Az, hogy valóban minden nap a reggeli órákban tisztítják, és ez rengeteget jelent, meg hát látszik abból, hogy rengeteg a vendég, a turista.”

A járványügyi előírásoknak megfelelően kötelező a testhőmérséklet-mérés, mielőtt valaki a medence területére lépne. A fertőtlenítés is rendszeres. Enis Beharović, vízimentő, Magyarkanizsa: „Hétköznap is szép számban jönnek, de a hétvégék azok, amikor több ember összegyűlik. Általában délután szoktak jönni, akkor van a nagyobb tömeg, de úgy érzem, hogy az emberek is odafigyelnek magukra, betartják a szabályokat, lázmérést végzünk itt, a jegyvásárlásnál. Nem lehet semmiféle gond vagy probléma a medencénél.”

A Tisza-parton található éttermek, kávézók tulajdonosai, munkatársai is örülnek annak, hogy megugrott a forgalom az elmúlt időszakban. A strandolás elengedhetetlen része a fagylalt, a főtt kukorica és a lángos is megtalálható az egyik Tisza-parti étteremben. Surányi Andrea, éttermi munkatárs, Magyarkanizsa: „Nagyon sok ember megfordul itt, gyerekekkel együtt. A játszóteret nagyon sokan használják, és itt, a teraszon is rengeteg ember megfordul. Vidékről is nagyon sokan jönnek, nem csak a kanizsaiak, hanem Szabadkáról, Belgrádból, Újvidékről és a környékről.”

A magyarkanizsai Tisza-parton a lángos ára 100 és 150 dinár között mozog, egy főtt kukorica 80 dinárba kerül, a fagylalt ára pedig 80 és 200 dinár között van. A medencékhez a belépőjegy ára változatlan, 3 éves kor alatt ingyenes, 3 és 6 év között 70 dinár, a felnőtt jegy ára pedig 150 dinár.

Magyarkanizsa
Tisza-part
medence
fürdés
nyitás

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.