Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba, Archívum

Újra sötétségbe borul a Föld egy órára

2020.03.27
20:37
2020.03.27
23:54
Forrás
femina.hu
Idén online térben is zajlik a Föld órája. Az évek során már hagyománnyá nőtte ki magát a kezdeményezés, amely szerint március 28-án egy órára sötétségbe borul a Föld.

A világ nagyvárosaiban és kis településein várhatóan idén is lekapcsolják a közterületek és épületek díszkivilágításait.

Magyarországon több vidéki város mellett Budapest is folytatja a hagyományt, és március 28-án este fél 9 és fél 10 között egy órára kialszanak a főváros fényei.

Otthonában bárki követheti ezt az akciót azzal, hogy egy órára kikapcsolja minden elektronikus berendezését, leoltja a világítást. Ezzel kifejezheti támogatását a természeti értékeink megóvásáért.

A kialakult járvány miatt idén online térben is hozzájárulhatnak az emberek a kezdeményezéshez. A közösségi oldalakon egy nyilvános poszt keretében bárki kifejezheti véleményét, hogy hogyan óvná meg a természetet. Ezek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy emberek millióinak felhívják a figyelmét a természet értékeinek és megóvásának fontosságára, még akkor is, ha ez digitálisan történik.

Az akció mellett Greta Thunberg környezetvédelmi aktivista is kiállt, aki úgy nyilatkozott: "Az összefogás bolygónk megóvásáért sosem volt még ennyire fontos és sürgető. Most, hogy a világ lakosságának jelentős része otthon marad annak érdekében, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését, mindenkinek azt javaslom: fogjunk össze virtuálisan a Föld órája jegyében, és fejezzük ki elkötelezettségünket a bolygónk és a természet iránt. Hallassuk a hangunkat online, felelősségteljesen."

A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira. Tavaly több mint 180 ország vett részt benne. Az eseményhez a foldoraja.hu oldalon is lehet csatlakozni. 

föld órája
online
sötétség

Most

11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.
09:36, Frissítve: 09:56

Határtalan advent

Teljesen megtelt az adai színházterem Fehér Nóra színész-énekes élőzenés adventi jótékonysági koncertjére. Az esemény immár több éve varázsolja szebbé az ünnepvárás időszakát a községben.

Népszerű