Ugrás a tartalomra

Újrahasznosított hulladékból készített fészkek a vörös vércséknek

2017.10.19
13:26
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület újrahasznosított hulladékból készített fészkeket oszt, hogy elősegítse a vörös vércsék szaporodását.

Az említett faj gyakran költ lakó- és más épületeken a városokban. Tojásait gyakran emeleteken található virágcserepekbe, teraszokra és repedésekre rakja. Ez a fészkelési mód gyakran veszélyes a tojásokra és a fiókákra nézve is. A szervezet megkéri azokat, akiknél Belgrádban vagy Újvidéken vörös vércsék fészkelnek, vagy ismernek ilyen személyt, hogy jelentkezzenek a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület Facebook-oldalán, vagy írjanak a sekretar@pticesrbije.rs címre. Az üzenethez csatoljanak egy fényképet a fészkelési helyről, kérik az illetékesek.

vörös vércse
fészek
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.