Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újrahasznosítva és természetesen - kiállítás Zentán

2022.04.28
07:42
2022.04.28
16:37
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság egész területéről, sőt a határon túlról is érkeztek pályamunkák a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által meghirdetett SALVAGE REcycling elnevezésű pályázatra, amelynek megnyitóját és egyben díjátadóját is Zentán tartották szerdán.

Az újrahasznosítást és népi termékeket népszerűsítő kiállítást dr. Raffai Judit néprajzkutató nyitotta meg. A Mezei Erzsébet képzőművész-keramikus, Mészáros K. Ágnes kézműves-keramikus, Kovács Nádi Karolina, a Hagyományok Háza Vajdasági Hálózatának kézműves programokért felelős munkatársa összetételű zsűri első helyezéssel Koós Dezső bőrdíszműves munkáit díjazta.

A kiállítás május 13-ig lesz látogatható a VMMI nyitvatartási idejében.

Vázsonyi Csilla, a pályázat koordinátora, a VMMI munkatársa: „Ez a pályázat egy IPA projektnek a része, aminek az elnevezése SALVAGE Bácska kulturális örökségének újrahasznosítása. A pályázati program keretében egy kutatást is végeztünk, azokat a gyakorlatokat kerestük, amelyek az őseink életét fenntarthatóvá, környezetkímélővé tették és ennek a szellemében hirdettük meg ezt a kézműves pályázatot. Nagy meglepetésünkre és örömünkre nagyon nagy volt az érdeklődés, több mint 90-en pályáztak.”

SALVAGE REcycling
VMMI
kiállítás
pályázat
Zenta

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű