Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újraindult a QuizNight Topolyán

2023.01.31
10:43
2023.01.31
16:13
Forrás
Pannon RTV
Az angolszász területről eredő és a világot meghódító műveltségi vetélkedő hétről hétre jelentős számú játékost ültet le egy kávéház vagy kocsma asztalaihoz.

A topolyai első fordulóra gyorsan beteltek a helyek, több településről is érkeztek csapatok. A szervezők 10 héten át, minden hétfő este várják a játszani vágyókat.

Megtelt Topolya egyik legrégebbi kocsmája az újrainduló QuizNight első fordulójára. Helyi és környékbeli oktatási intézmények, szervezetek tagjaiból, baráti társaságokból verbuválódott csapatok mérték össze tudásukat.

Bábi Huanita, Topolya: "Örülök, mert mindig is nagyon szerettem a kvízeket, vetélkedőket a tévében is, ideje kicsit felfrissíteni a tudást, használni az agyunkat újra, úgy érzem ez kicsit a szürke hétköznapokban nem annyira aktív, örülök, hogy összegyűlt a csapat."

Milyen hosszú a Duna? Kik kapnak ingyen sört a belgiumi a szórakozó helyeken? Ilyen és ehhez hasonló kérdések izzasztották meg a csapatokat. Általános műveltség, logikus gondolkodás és szerencse is kell a jó szerepléshez.

Bogárdi Zsolt, kvízmester: "A témakörök már előre meg lettek adva, azok lesznek a folyók, festmények és a mosoly, tehát ez a három témakör köré íródik az egész játék menete. Két forduló lesz a játékban, közte lesz egy szünet és lesznek villámkérdések is."

A versenyben 3–6 fős csapatok vehetnek részt, az első alkalomra 13 csapat nevezett be.

Tomik Nimród, szervező: "Nagyon sok erős csapatunk van, nagyon bízom benne, hogy mindenki megtalálja a számítását és abban is bízom, hogy ez a lendület ki fog tartani és minden héten itt meg fogjuk tudni szervezni a QuizNightot és ez egy nagyon kellemes és hasznos kikapcsolódást fog nyújtani minden résztvevőnek."

A QuizNight 10 héten át tart, bárki jelentkezhet, a csapatok összetétele is változhat. Nevezési díj nincs, azonban nyereményekre számíthatnak a játékosok.

Quiznight
játék
kocsma
Topolya

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.