Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Újságírópalánták a Pannon RTV-ben

2019-05-29
14:36
2019-05-29
19:25
Forrás
Pannon RTV
Az adai Műszaki Iskola fiatal újságírói vendégeskedtek ma a Pannon RTV székházában. A diákok megnézhették, hogyan telnek a mindennapok médiaházunkban.

A Híradó és a Közügyek stúdiójával ismerkednek az adai Műszaki Iskola tanulói.

Mihályi Zselyke a későbbiekben szeretne újságírással foglalkozni: „Alapból olyan vagyok, hogy szeretem az érdekes dolgokat és úgy érzem, hogy itt mindig van valami újdonság, valami, ami feldobja az ember napját.”

A tanulók kipróbálhatták milyen érzés a hírolvasó helyén ülni, vagy elhelyezkedni a Közügyekből jól ismert sárga fotelokban. Raffai Dominiknak a figyelmét a tanárai hívták fel az iskolában decemberben indult újságírói tanfolyamra.

Raffai Dominik, tanuló, Műszaki Iskola, Ada: „Bő egy éve foglalkozok újságírással. Alapból szeretem az írást, ezt, ha lehet szakmának mondani, hozzátartozik az is, hogy az újságírás is foglalkoztat és érdekel.”

A Magyar Nemzeti Tanács a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületével karöltve szervezte a tanulók számára az újságírói tanfolyamot.

Józó Mónika, könyvtáros, Műszaki Iskola, Ada: „Az adai Műszaki Iskolában már régóta együttműködünk a helyi újsággal, a Panoráma Körképpel. Minden hónapban írnak a diákjaink tudósításokat, készítenek interjúkat az aktuális eseményekről, amik az iskolában zajlanak. A múlt évben jött az ötlet, hogy az elméleti képzést is biztosítsuk ezeknek a diákoknak.”

A Pannon RTV-ben a diákokat Skarlák Gabriella a Pannon RTV igazgatójának kabinetfőnöke és a Szabadkai Magyar Rádió főszerkesztője vezette körbe.

Agárdi Gábor, főszerkesztő, SZMR: „Az elméleti oktatás nagyon fontos, de nagyon sok olyan dolog van, amit a könyvekből nem lehet megtanulni, ezért jó, hogy ha mindezt a gyakorlatban is megtapasztalják. Mi azért vagyunk itt hogy egy kicsikét a tévés, rádiós újságírói munka csínját-bínját megmutassuk nekik és elmondjuk, hogy nem minden úgy van, ahogy a könyvekben írják, hanem a legjobb az, ha mindent a terepen tapasztalnak meg.”

A Pannon RTV-ben kilenc tanuló vendégeskedett.

Pannon RTV
Agárdi Gábor
Műszaki Iskola

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.