Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Luca Bruno

Ukrajna nyerte az Eurovíziót - Szerbia képviselője a közönség nagy kedvence volt

2022.05.14
22:39
2022.05.15
01:46
Forrás
Pannon RTV
Konstrakta fellépése közben vastapstól zengett a torinói csarnok.

Ukrajna nyerte a 2022-es Eurovíziót, de Szerbia képviselője a közönség nagy kedvence volt. Konstrakta fellépése közben vastapstól zengett a torinói csarnok. Az ukrán Kalush Orchestra Stefania című dalával 631 pontot szerzett. A dalfesztivál második helyén Nagy Britannia végzett, Sam Ryder 466 pontot gyűjtött össze. Spanyolország 459 ponttal a harmadik lett, majd a 438 pontos Svédország következik. Szerbia 312 pontot kapott, amivel a dalfesztivál ötödik helyét érdemelte ki.

Konstraktának a produkcióját remekül fogadták Olaszországban. A közönség Ana Đurić rendhagyó dalának legismertebb része, a refrénnek számító „biti zdrava” közben ritmusra tapsolt. A fináléban 25 előadó küzdött a közönség kegyeiért. A 40 résztvevő ország nézői és zsűrije vett részt a szavazáson. Az országok pontjai alapján Szerbia csupán a középmezőnyben tartózkodott. Ana Đurić a közönségszavazatokat követően ugrott az élvonalba.

Tanjug/AP/Luca Bruno

Szerbia képviselője teljesen egyedi szöveggel és zenével színesítette a dalfesztivált. Az In Corpore Sano, vagyis az ép testben című dal azt sugallja, hogy a mai ember már vallási fanatizmus szintjén foglalkozik az egészségével. A színházi elemeket tartalmazó fellépés üzenete, hogy miközben az egészségünk megőrzése elhatalmasodik gondolatainkon, cselekedeteinkben, addig a szellemet teljesen elhanyagoljuk, vagyis ma ép testben beteg a lélek.

Tanjug/AP/Luca Bruno
Eurovíziós Dalfesztivál

Most

07:12, Frissítve: 07:33

Az Ian hurrikán elérte Floridát

Négyes erősségű hurrikánná fokozódott az Ian trópusi vihar, miután szerdán elérte Florida partjait, 155 km/órás széllökésekkel. Az amerikai államban már több mint 230 ezer háztartásban nincs áram.
18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.