Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ünnepelt a 78 éves Magyar Szó

2022.12.21
16:30
2022.12.21
19:38
Forrás
Pannon RTV
Fennállásának 78-ik évét ünnepli a Magyar Szó Lapkiadó Kft. Ez alkalomból a napilap hagyományos ünnepséget rendezett, alkalmi műsorral kedveskedtek a munkatársaknak, valamint a díjkiosztásra is sor került.

A Magyar Szó első száma 1944-ben jelent meg, idén fennállásának 78-ik évét ünnepli. Ez alkalomból elismeréseket osztottak a Lapkiadó munkatársainak. Idén a Forum-díjat Popov Jugoslav, az év munkatársának járó díjat Pupovac Erzsi kapta. Az életműdíjat Gergely József újságírónak, fotóriporternek ítélték oda, többéves sokrétű és szerteágazó munkájáért: „Én már 38 évet töltöttem a Magyar Szóban, az újságírás és a fotózás egyaránt közel áll hozzám, hiszen tudjuk, hogy az újság fotó nélkül képtelen, gyakran viszont egyetlen fotó többet mond, mint két gépelt oldalas szöveg. Tehát ez a kettő kiegészíti egymást és szerencsésen ötvöződik nálam.”

Az év újságírója díjat Paracki László szenttamási tudósító érdemelte ki odaadó munkájáért, amit Szenttamás, Kúla és Verbász településéin végez 38 éve: „Olyan újságíró vagyok, vagyis annak mondhatom magam, aki a terepen találja a témákat, amelyekről írni kell, magyarán nem szorulok a négy fal közé.”

Az év feltörekvő tehetsége címet a sportrovat munkatársa, Bognár Viktor érdemelte ki: „Nagyon jóleső érzés, hogy elismerik azt, amit csinálok. Másfél éve vagyok még csak hivatalosan a Magyar Szó alkalmazásában, és úgy látszik, hogy ér valamit, amit csinálok. Próbálom szenvedéllyel átadni, főleg a sportrovatban, de más témákban is azt, amit látok, hallok, tapasztalok a világban.”

A napilapnál nagy fejlesztések és átalakulások várhatók. Az MNT által támogatott beruházás a nyomda kihelyezését teszi lehetővé, ami új tereket fog biztosítani a lapkiadó épületében, helyet képezve a többi között magyar nyelvű óvoda, illetve közösségi terek kialakítására.

Erdődi Edvina, megbízott igazgató, Magyar Szó Lapkiadó Kft.: „A mai nap egyértelműen a munkatársakról szól, hiszen nélkülük nem lehetnénk itt, és nem ünnepelhetnénk. Azért is helyezzük a hangsúlyt a munkatársakra, mert a jövő év nagy kihívásokat állít a Magyar Szó elé. Ugyanis egy nagyon meghatározó pillanat vette kezdetét alig egy hónappal ezelőtt, amikor megkezdtük a nyomdacsarnoknak kiépítését.”

Az ünnepséget Szalai Elor Emina és Szalai Bence produkciója tette színesebbé.

Magyar Szó
Magyar Szó Lapkiadó Kft.
Erdődi Edvina
MNT

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.