Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Ünnepelt Torontálvásárhely

2021.10.05
10:27
2021.10.05
16:54
Forrás
Pannon RTV
A település a napját tegnap ünnepelte, de a helyiek rendezvénysorozatot tartottak, több napon keresztül.

A József Attila Művelődési Otthon nagytermében felléptek a Torontálvásárhellyel szomszédos falvak művelődési egyesületei. Az előcsarnokban az antalfalvi amatőr festők alkotásaiban gyönyörködhettek a látogatók.

Horti László, igazgató, József Attila Művelődési Otthon, Torontálvásárhely: „Az 1794-ben idetelepedett őseink emlékére rendeztük. Ezt mi tradicionálisan augusztus hónap utolsó hétvégéjén tartottuk idáig, de mivel idén ez az ötlet támadt, hogy több napos rendezvényt próbáljunk szervezni, úgy határoztuk el, hogy ezt a rendezvényt is elhalasztjuk, hogy beleépítsük a négynapos ünnepségbe.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Hétfőn a helyi közösség szervezésében megemlékeztek az elesett harcosokról a központi parkban illetve a kistemetőben is.

Stevan Lazički, tanácselnök, Torontálvásárhely HK: „Megnéztük, mi történt a múltban, annak érdekében, hogy folytatni tudjuk a jövőnket, mik voltak az eredmények akkor, mik az eredmények most, mi a jó, amit folytatnunk kell, mi a rossz, amit el kell utasítanunk. Ezzel kapcsolatban a helyi közösség tanácsa többször tartott ülést egyesületeinkkel, sportklubjainkkal. Több munkamegbeszélésünk is volt, mielőtt a torontálvásárhelyi napok megkezdődtek. Eldöntöttük, hogy október 4-e legyen áldozataink emléknapja.”

A szervezők a jövőben igyekeznek a többnapos rendezvényt még gazdagabbá tenni.

Torontálvásárhely
Stevan Lazički

Most

Népszerű