Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Ünnepi dallamok, karácsonyi kirakodóvásár és kultúrműsor Martonoson

2021.12.18
17:52
2021.12.18
19:56
Forrás
Pannon RTV
Lángra lobbant az adventi koszorú negyedik gyertyája Martonoson. Az ünnepi hangulatot számos program kísérte, melyre a falu apraja-nagyja kilátogatott.

Ünnepi dallamok, karácsonyi kirakodóvásár és kultúrműsor, - így hangolódnak Martonoson a karácsonyi ünnepekre. Az esti órákban meggyújtásra került az adventi koszorú negyedik gyertyája is.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Kis angyalkák, mézeskalács, asztali díszek, fából és vasból készült szerszámok- ez mind megvásárolható volt a karácsonyi vásáron. Dencs Rozália martonosi lakos is kilátogatott az eseményre, régi könyveket árult. Mint mondta, barátaival és rokonaival ily módon hangolódik az ünnepekre.

„A karácsonyi ünnepség nagyon szép, az a család ünnepe és ha pláne így összejövünk a faluból, csak sajnos most úgy néz ki, hogy elég kevesen, de később biztos, hogy jönnek. Ez nagyon szép. A lényeg, hogy a szeretet ünnepén együtt legyünk.”

A Martonosi Testvériség Művelődési Társulat és a helyi közösség karöltve szervezte meg az eseményt. Különféle programokkal, helyi,-házi és környékbeli termékkel és ünnepi hangulattal várták a kilátogatókat.

Szél János, a martonosi Testvériség Művelődési Társulat vezetője kiemelte: „Sajnos egy kicsit feledésbe merült a keresztények ünnepe, és akkor így próbáljuk visszaidézni, akár a farsangot, húsvétot, meg mindent, ami a faluhoz kötődik, tehát ez inkább egy falusi rendezvény.”

Advent negyedik gyertyájának meggyújtása előtt a helyi általános iskola és a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola növendékei is felléptek.

Martonos
advent
Magyarkanizsa
Szél János

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű