Ugrás a tartalomra

Ünnepi dallamok, karácsonyi kirakodóvásár és kultúrműsor Martonoson

2021.12.18
17:52
2021.12.18
19:56
Forrás
Pannon RTV
Lángra lobbant az adventi koszorú negyedik gyertyája Martonoson. Az ünnepi hangulatot számos program kísérte, melyre a falu apraja-nagyja kilátogatott.

Ünnepi dallamok, karácsonyi kirakodóvásár és kultúrműsor, - így hangolódnak Martonoson a karácsonyi ünnepekre. Az esti órákban meggyújtásra került az adventi koszorú negyedik gyertyája is.

Kis angyalkák, mézeskalács, asztali díszek, fából és vasból készült szerszámok- ez mind megvásárolható volt a karácsonyi vásáron. Dencs Rozália martonosi lakos is kilátogatott az eseményre, régi könyveket árult. Mint mondta, barátaival és rokonaival ily módon hangolódik az ünnepekre.

„A karácsonyi ünnepség nagyon szép, az a család ünnepe és ha pláne így összejövünk a faluból, csak sajnos most úgy néz ki, hogy elég kevesen, de később biztos, hogy jönnek. Ez nagyon szép. A lényeg, hogy a szeretet ünnepén együtt legyünk.”

A Martonosi Testvériség Művelődési Társulat és a helyi közösség karöltve szervezte meg az eseményt. Különféle programokkal, helyi,-házi és környékbeli termékkel és ünnepi hangulattal várták a kilátogatókat.

Szél János, a martonosi Testvériség Művelődési Társulat vezetője kiemelte: „Sajnos egy kicsit feledésbe merült a keresztények ünnepe, és akkor így próbáljuk visszaidézni, akár a farsangot, húsvétot, meg mindent, ami a faluhoz kötődik, tehát ez inkább egy falusi rendezvény.”

Advent negyedik gyertyájának meggyújtása előtt a helyi általános iskola és a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola növendékei is felléptek.

Martonos
advent
Magyarkanizsa
Szél János

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.