Ugrás a tartalomra
Pixabay/FlavioMoura

Utazási kisokos járvány idején

2021.10.15
12:44
2021.10.15
14:44
Forrás
Szerbiai RTV
A nyárnak vége, de utazni, kirándulni továbbra is izgalmas lehetőség. A pandémia azonban már második éve nehezíti meg a turisták dolgát.

Nézzük, hova tudunk oltás nélkül utazni, és mely országok zárták le határaikat azok előtt, akik a kínai Sinopharm vagy az orosz Szputnyik V-oltást vették fel!

europa.eu

Több mint másfél évvel a járvány kezdete óta, még mindig nem egyszerű utazni a világban. Bár sok ország döntött úgy, hogy valamennyire megnyitja határait, védettségi igazolvány és PCR-teszt nélkül gyakorlatilag lehetetlen útnak indulni.
Sok ország csak azokat az oltásokat fogadja el, amelyeket jóváhagyott az Európai Gyógyszerügynökség (ezek a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Jansen), így az orosz vagy kínai vakcinával beoltottakat oltatlanként kezelik.

Pixabay/SungRae_Kim

Olaszországba a Pfizer és Astra Zenaca oltásaival beoltottak utazhatnak, a többiekre kötelező karatén vár. Ausztria sem fogadja el az orosz vakcinát, házi karanténra köteleznek, Csehországba viszont be sem lehet utazni Szputnyikkal.

Pixabay/suetot

Spanyolország hasonlóképpen jár el, de ott van kivétel: amennyiben igazolni tudjuk, hogy az utazás elengedhetetlen.

Pixabay/Free-Photos

Franciaország és Németország sem fogadja el az orosz és kínai oltásokat.

Pixabay/scholty1970

Jöjjenek most azok az országok, ahol tárt karokkal várnak bennünket!

Pixabay

A szerb állampolgárok védettségi igazolvány nélkül az EU országai közül csak Magyarországra utazhatnak, ahová kizárólag útlevélre van szükségünk, a környező államok közül pedig Bosznia-Hercegovinába.

Pixabay/Peggy_Marco

Minden további nélkül mehetünk még Mexikóba, a Közép-afrikai Köztársaságba, Jamaicába, Costa Ricába, Palauba és Pakisztánba, utóbbi három esetében azonban rendelkeznünk kell egészségügyi biztosítással, amely fedezi egy esetleges fertőzés esetén az ellátást.

Pannon RTV/Soós Georgina

Észak-Macedónia, Montenegró és Albánia oltási igazolást, a betegségen való átesettségről szóló igazolást vagy negatív tesztet kér.

Pixabay/terimakasih0

Románia beenged minden oltottat és 72 óránál rövidebb időtartamra negatív PCR-teszttel rendelkezőket is.

Pixabay/PredragKezic/illusztráció

Horvátországba csak igazolt okból és védettségi igazolás vagy negatív PCR-teszt birtokában mehetünk.

Pixabay/niekverlaan

Törökországba is beutazhatnak a szerb állampolgárok bármilyen oltással vagy negatív teszttel. Illetve azok is, akik igazolni tudják, hogy átestek a betegségen.

Pixabay/Wengen

Bulgária nem engedélyezi a beutazást, ahogy a világ több másik országa sem.

Pixabay/geralt

Az országokba való belépést mindig az aktuális járványügyi helyzet alapján engedélyezik, ezért gyakran változtatják a szabályokat. Minden esetben ellenőrizzük utazás előtt, hogy mik a feltételek!

pandémia
Olaszország
Pfizer
Pfizer-BioNTech
Pfizer-féle vakcina
Pfizer-BioNTech vakcina
Pfizer-védőoltás
Pfizer/BioNTech
Sinopharm
Szputnyik V
Szputnyik V vakcina
PCR-teszt
Európai Gyógyszerügynökség
Moderna
AstraZeneca
Jansen
Ausztria
Csehország
Spanyolország
Franciaország
Németország
Magyarország
Bosznia-Hercegovina
Mexikó
Közép-afrikai Köztársaság
Jamaica
Costa Rica
Palau Köztársaság
Pakisztán
Észak-Macedónia
Montenegró
Albánia
Románia
Horvátország
Törökország
Bulgária

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:49, Frissítve: 21:06

Đoković döntős Tel-Avivban

Novak Đoković bejutott a tel-avivi keménypályás férfi tenisztorna döntőjébe, miután 6:1, 7:6-ra legyőzte az orosz Roman Szafjullint.
19:18

Nemzeti Vágta - Lesz kiért szorítanunk holnap is!

Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 magyarországi és határon túli település lovasainak felvonulásával megkezdődött a 15. Nemzeti Vágta.
18:52

181 éves a Szabadkai Közkórház

Az 1841. október elsején 20 ággyal kialakított első szabadkai kórház az évek során jelentős regionális egészségügyi intézménnyé nőtte ki magát, amelyben jelenleg 670 fekvőbeteg ellátására van lehetőség.
16:19, Frissítve: 16:44

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

Ismét megszervezték a Chili Fesztet Kisradanovácon. A kirakodóvásár mellett erősevő versenyt is tartottak. A legbátrabbaknak a különféle erős paprikával megspékelt csilis babot kellett befalniuk, minél rövidebb idő alatt.
15:45, Frissítve: 16:23

Minden a kukoricáról szólt Bajmokon

Gyermekrajz-kiállítással és fogalmazás-versennyel kezdődött pénteken a bajmoki Kukoricafesztivál. A munkákat a Dózsa György Magyar Művelődési Egyesületben állították ki, a legjobbakat pedig érdekes díjakkal jutalmazták.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.