Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Vadászok és íjászok vetélkedtek Bácskossuthfalván

2018.05.20
14:13
2018.05.20
17:28
Forrás
Pannon RTV
Falunapi programok tarkították a vadászlak mögötti teret Bácskossuthfalván. Vadászok és íjászok gyűltek össze, hogy kiderüljön, ki a legjobb céllövész, különböző stílusban, más-más fegyverrel.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Az íjászoknál a korcsoport nem számított, voltak gyerekek és idősek is egyaránt. A szabályokat úgy alakították ki, hogy egy adott csapatban legyenek fiatalok és idősebbek is, így egy igazán érdekes versenyt láthattak az érdeklődők. Itt a tanulás és gyakorlás mellett a barátkozás volt a fő cél. Nagy Tibor, elnök, Káliz Íjász és Hagyományőrző Egyesület: „Akik ide jelentkeznek, azok mind amatőrök. Igazán Vajdaságban az amatőr íjászat jóval erősebb, terebélyesebb is, mint a profi. Tegyük hozzá: olcsóbb is. Mindenki jelentkezhet, ahogy mi szoktuk mondani, 5-től 85. életévig bárki jöhet, nemtől, kortól függetlenül.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A leglátványosabb versenyszám az agyaggalamb lövészet volt. A versenyre mintegy 30 vadász jelentkezett, és többféle stílusban mérték össze tehetségüket. Papp László, vadász, szervező, Bácskossuthfalva: „26 korongra lövünk, és 21 éve minden évben májusban a falunap keretein belül szervezzük a versenyünket teljesen amatőr módon. A környékbeli vadászok szoktak itt részt venni. Igen, versenyszerűen, izgulva, szorongva lép ide a lőállásokba. Meg kell említeni, hogy nagyon jó lövő itt mindenki, de amikor versenyről van szó, mindenkiben van egy kis izgalom, és az eredmények majdnem, hogy kicsit gyengébbek ilyenkor, de ez, amikor vadászatról van szó, nem látszik.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Bácskossuthfalván a falunap keretében több sporteseményt is rendeztek. Az általános iskola udvarán focitornát szerveztek. Szűcs Szilárd, elnök, Sloboda Labdarúgó Klub, Bácskossuthfalva: „Jelentkezni a facebookon keresztül is lehetett, valamint személyesen. Az idén sajnos kevés csapat jött össze, mivel még tartanak a bajnokságok, a játékosoknak meccseik vannak, és így nem tudnak részt venni a tornán.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

A falunapi rendezvénysorozat jövő hétvégén is folytatódik.

Bácskossuthfalva
falunap
vadász
íjász
céllövészet

Most

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.