Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaság is csatlakozhatott a balkáni lovastúrákhoz

2019-05-30
13:13
2019-05-30
16:28
Forrás
Pannon RTV
A balkáni lovasturizmus fejlesztése céljából hozták létre a lovastúra-útvonalat Szerbián és Bosznia-Hercegovinán keresztül.

Az Európai Unió által pénzelt projekt zárókonferenciáját tartották meg ma a Kelebiai Ménesben, a Szabadka-Palics Mikrorégió Turisztikai Klaszter Alap szervezésében. A lovastúra útvonal Szabadkáról indul és Nyugat-Szerbián keresztül egész Bosznia-Hercegovinát lefedi. Ricz András szerint a projekt célja, hogy a Via Dinarica útvonalhoz csatlakozzon, amely az egész Balkánt lefedi lovas-, gyalogos és kerékpártúrákkal. Ehhez most Vajdaság is csatlakozhatott, emelte ki a Balkáni Lovastúrák projekt szaktanácsadója. Leszögezte, most a nyugat-európai piacon is fel szeretnék kínálni a balkáni lovastúrákat.

Ricz András, a projekt szaktanácsadója, Balkáni Lovastúrák: „Magában a projektben 52 olyan ménes, sportklub és egyéni gazda vesz részt, akik lótenyésztéssel, lovastúrázással és lovasturizmussal foglalkoznak. Célunk, hogy ezeket az embereket összefűzzük, és ezzel a projekttel egy lovastúra-útvonalat hozzunk létre. A projekt aktivitásai során elvégeztünk egy kutatást, feltérképeztük azt, hogy kik foglalkoznak lovasturizmussal, ezekből kiválasztottuk ezt az előbb említett 52 személyt, illetve klubot vagy ménest, és őket meghívtuk különböző műhelymunkákra, hogy elmondják, hogy látják a helyzetét a lovasturizmusnak itt Szerbiában és Boszniában.”

Balkán
lovastúra
projekt
Ricz András

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.