Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaság is csatlakozhatott a balkáni lovastúrákhoz

2019-05-30
13:13
2019-05-30
16:28
Forrás
Pannon RTV
A balkáni lovasturizmus fejlesztése céljából hozták létre a lovastúra-útvonalat Szerbián és Bosznia-Hercegovinán keresztül.

Az Európai Unió által pénzelt projekt zárókonferenciáját tartották meg ma a Kelebiai Ménesben, a Szabadka-Palics Mikrorégió Turisztikai Klaszter Alap szervezésében. A lovastúra útvonal Szabadkáról indul és Nyugat-Szerbián keresztül egész Bosznia-Hercegovinát lefedi. Ricz András szerint a projekt célja, hogy a Via Dinarica útvonalhoz csatlakozzon, amely az egész Balkánt lefedi lovas-, gyalogos és kerékpártúrákkal. Ehhez most Vajdaság is csatlakozhatott, emelte ki a Balkáni Lovastúrák projekt szaktanácsadója. Leszögezte, most a nyugat-európai piacon is fel szeretnék kínálni a balkáni lovastúrákat.

Ricz András, a projekt szaktanácsadója, Balkáni Lovastúrák: „Magában a projektben 52 olyan ménes, sportklub és egyéni gazda vesz részt, akik lótenyésztéssel, lovastúrázással és lovasturizmussal foglalkoznak. Célunk, hogy ezeket az embereket összefűzzük, és ezzel a projekttel egy lovastúra-útvonalat hozzunk létre. A projekt aktivitásai során elvégeztünk egy kutatást, feltérképeztük azt, hogy kik foglalkoznak lovasturizmussal, ezekből kiválasztottuk ezt az előbb említett 52 személyt, illetve klubot vagy ménest, és őket meghívtuk különböző műhelymunkákra, hogy elmondják, hogy látják a helyzetét a lovasturizmusnak itt Szerbiában és Boszniában.”

Balkán
Vajdaság
lovastúra
projekt
Ricz András

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Népszerű