Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaság közelről - otthonról #6

2020.04.28
19:56
2020.04.28
20:12
Forrás
Pannon RTV
Megismerni és újra feleleveníteni régiónk értékeit, rendezvényeit otthonról is lehet. Kultúra, kikapcsolódás, sport – válogasson riportjaink közül! Ehhez ajánljuk a Pannon TV műsorát, a Közel-képet.

Mai vajdasági körutunkat a Palicsi Ultramaratonnal indítjuk, majd a jókedvet tengernyi mosollyal fokozzuk Zentán. Családi kirándulásra a bácsfeketehegyi meggynapokra hívjuk Önöket, majd ha már együtt a család, ügyeskedjenek a VM4K programjain. Végül egy kis kikapcsolódás gyanánt dőljünk hátra és hallgassuk meg a Folk Music Fest fellépőit.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Évente egyszer több országból ultramaraton futók népesítik be a palicsi sétányt. Már 13 éve ugyanis Palics ad otthont Szerbia, és a 2019-es verseny óta Magyarország országos bajnokságának is. 11 ország versenyzői rótták a köröket 24, 12 és 6 órán át, de egyéb távokra is lehetett nevezni. A Palicsi Ultramaratonról készült összefoglalót láthatják a Közel-képben.

A X. Mosolytenger Gyermekfesztivál több mint 200 játékkal, kultúrműsorral és kézműves foglalkozásokkal várta a gyerekeket. A rendezvény célja, hogy összekovácsolja a családokat és a kisebbeknek is szórakozási lehetőséget nyújtson.

A meggyet és a falu napját ünneplik júniusban Bácsfeketehegyen. Az önfeledt szórakozáson, barátkozáson és gyerekprogramokon kívül a település jelképeként is számon tartott őshonos tájjellegű fekete meggy és a belőle készült termékek bemutatásáról is szólt az ünnepség.

Gyermeknap alkalmából családi vasárnapot szervezett a VM4K Szabadkán. A gyerekek a délelőtti ügyességi játékok után, a délután folyamán az Apacuka együttes és a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia előadásain szórakozhattak. A program óriási sikert aratott.

Népzene, néptánc, színes forgatag és neves fellépők. Ezzel várta idén is a Folk Music Fest és a Palicsi Magyar Sokadalom a látogatókat a nyári színpadon és a Vigadó teraszán.

Kövessék sorozatunkat. Kedden újabb érdekes, színes válogatással készülünk a Közel-kép eddigi adásaiból. Elhozzuk otthonukba a múlt év vajdasági eseményeit!

Vajdaság közelről - otthonról
Palicsi Ultramaraton
meggynapok
Mosolytenger Gyermekfesztivál
Folk Music Fest

Most

14:39, Frissítve: 15:07

Jegricska napjai

A Jegricska napjai elnevezésű rendezvényt a Vajdaság Vizei Közvállalat szervezésében tartották meg. Több foglalkozást is szerveztek temerini és szőregi általános iskolák diákoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.