Ugrás a tartalomra
Családok az előadáson
Pannon RTV

Vajdaságban is egyre több a családbarát program

2019-04-28
16:12
2019-04-29
07:52
Forrás
Pannon RTV
Családi napot tartottak a Horgos melletti Domus Pacisban.

A Poverello Alapítvány rendezvényére Vajdaság több településéről és Magyarországról érkeztek a családok, de a vajdasági Lurkóházak is képviseltették magukat. A szervezők célja a figyelemfelhívás a család fontosságára.

Festenek a gyerekek

Vajdaság számos településéről és Magyarországról is érkeztek családok a rendezvényre. Egyebek között Pacsérról, Óbecséről, Zentáról, Topolyáról, Szabadkáról és az anyaországi Kissorról is. Szél Tipold Lídia, Pacsér: „Úgy érzem, hogy a családi rendezvények kis cipőben járnak itt Vajdaságban, viszont egyre több megmozdulás van, amit díjazni és értékelni kell. Nagyon sok tapasztalattal bővülünk, új ismeretségekre teszünk szert és ezáltal tudást adunk át egymásnak.”

Családok az előadáson

A családi napon szakmai előadásokon is részt vehettek az érdeklődők, amelyek a család társadalmi szerepének megerősítésére és a család összetartó erejére fókuszáltak. Rakić Olga okleveles pedagógus a családi nevelés módszereiről és eszközeiről tartott előadást. „Olyan lényeges dolgokat próbálok kiemelni, ami a mindennapi nevelésben használható. Ilyenek a különböző csapdák, amik felmerülhetnek a büntetés és a jutalmazás kapcsán.”

„Lepkearcú” kislány

A családi nap célja elsősorban a szülők és gyerekek közötti együttműködés megerősítése - mondta Gajda Nóra. A szervező Poverello Alapítvány ügyintézője hozzátette, mindemellett a családoknak lehetőséget biztosítanak barátkozásra és a közösségépítésére is. „Nagyon fontos elismerni a családvállalás fontosságát, mivel tudjuk, hogy Szerbiában is nagyon kevés kisbaba születik és minden olyan dolog, ami a családok érdekében történik az jó dolog. Legyen az egy sima családi nap, ahol összejövünk tapasztalatot cserélünk, barátkozunk és ismerkedünk.”

Arcot fest a bohóc

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak. Az egész napos foglalkozáson lufihajtogatásra, arcfestésre is lehetőség volt. A szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület pedig hangszersimogatót tartott, ahol különféle hangszerekkel ismerkedhettek meg a gyerekek.

családi nap
Horgos
Domus Pacis
Poverello Alapítvány

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.